HockeyNews
PLUS

Blodig olycka under AIK-träningen – till sjukhus

(29171) Hampus Falk
Bildbyrån

Publicerad: 4 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
AIK:s Hampus Falk råkade illa ut på träningen på Hovet. Backtuffingen fick vaden uppskuren av en spelares skridsko i ett kampmoment och fördes akut till sjukhus.
– Det var en olycka. Ren otur, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till HockeyNews.

AIK är i Nybro för att på onsdagskvällen försöka bli det första laget att vinna över succénykomlingen som har tagit full pott efter fyra matcher.

Men det blir utan AIK-backen Hampus Falk som drabbades av en olycka på Hovet på måndagsträningen.

– Han fick en skärskada på baksidan av benet, på vaden. Vi vet inte så mycket mer än så. Vi har mer info på fredag vad som händer med honom, säger AIK:s sportchef Niklas Persson.

ANNONS

Vad var det som hände?

– Det var ren otur. En närkamp där det var jäkla oflyt hur skridskon tog. Det syntes direkt att det var nåt som hände, säger Persson.

Blodet forsade från skärsåret.

ANNONS

– Vi fick plåstra om honom och se till att torka upp och lade på tryck och så åkte vi in till akuten. Jag är inte så blödig, men det var en jäkla otur, säger Niklas Persson.

LÄS MERAIK:aren blixtopererades efter skott på pungen

Hampus Falk, som kom till AIK från Vita Hästen inför den här säsongen, hade mest istid i AIK och spelade nästan 22 minuter i 6–3-segern över Kalmar i lördags. Frågan är nu hur länge det dröjer innan han kan spela igen och hur skadad han är i vaden.

ANNONS

– Han har operationstid i slutet på veckan då de ska gå in och kika på exakt vad som är trasigt. Han är sydd och gipsad fram till fredag, säger Persson.

AIK har fortfarande det kanadensiska nyförvärvet Mathew Maione på skadelistan. Den meriterade backen kom skadad till AIK från Toronto i slutet av sommaren och har tränat på is för att kunna göra debut i AIK:tröjan så fort som möjligt.

– Han är inte tillbaka i dag heller. Han tränade förra veckan relativt fullt och tränade igår. Vi testade för att se om det höll och kändes bra, men han var inte hundraprocentig. Det är några dagar till om inget oförutsett inträffar så är det verkligen dag till dag för Maione, säger Persson.

ANNONS

LÄS MERAIK:s nya back kan bli en attraktion: "Är min passion"

Backen Dennis Good Bogg, 19, är återställd efter sin skada och närmar sig säsongsdebut i AIK.

– Han är tillbaka och matchar med J20 för att komma igång igen. Han kör fullt, säger Persson.

ANNONS

AIK jagar sin andra seger för säsongen mot Nybro som har maximala tolv poäng på fyra matcher.

– De spelar rolig hockey, hög fart och det är en jäkla hockeyvajb här nere överlag så det ska bli jättekul att få stöta på dem. De är obesegrade hittills så det blir en tuff uppgift för oss, säger AIK:s sportchef Niklas Persson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS