HockeyNews
PLUS

Ny kedja för Klasen – Djurgårdens drag inför premiären

(27778) Linus Klasen
Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Publicerad: 19 september 2023

FacebookXWhatsApp
Djurgården kan ha spikat två kedjor inför hemmapremiären.
Men Linus Klasen ser ut att hamna i en ny miljö jämfört med försäsongen.

På fredag smäller det på Hovet när Djurgården tar emot förväntade toppkonkurrenten Björklöven i den allsvenska premiären.

Djurgården avslutade träningsspelandet på försäsongen med en hemmavinst (4–3) mot Brynäs, men då saknades ett antal Djurgårdsspelare inklusive Linus Klasen och Wiktor Nilsson som har var sin plats i toppkedjorna.

Huvudcoachen Johan Garpenlöv och tränarstaben har analyserat försäsongen och träningarna och dragit vissa slutsatser. Han är framför allt nöjd med kemin i två kedjor: John Norman–Marcus Krüger–Wiktor Nilsson och Albin Grewe–Ludvig Rensfeldt–Daniel Brodin.

– Vi har ändrat om ganska mycket. Det var i ett par veckor vi ville ge det möjlighet med förstatanken. Krügers är intakt och Luddes är intakt. Sedan de andra två har vi rört runt lite grann för att hitta en kemi. Får vi se om det är så här vi startar eller inte, säger Garpenlöv till HockeyNews.se.

LÄS MERHeta mötet: Djurgården och SSK i extra derby i Globen

Frågan är hur det blir för forwarden Linus Klasen och för de två nyförvärven, centern Zach Magwood och högerskytten Anton Gradin. Kedjan började tillsammans på försäsongen, men här har Garpenlöv skruvat till en ny enhet.

– Vi försöker hitta nån bra fit för Linus och han är med Emil (Berglund) och (Olle) Liss med honom så får vi se hur det blir på match. Det kan ändras beroende på hur det ser ut i matcherna.

Det var tänkt att Linus Klasen skulle spela med Berglund och Liss mot Brynäs, men han lämnade ett sent återbud. På tisdagen var Klasen först ut på isen på Hovet.

– Jag tycker att han har startat jättebra så här långt. Han tränar bra, förbereder sig bra och vill spela sitt bästa, säger Garpenlöv.

Förra säsongen kom Klasen till Djurgården efter att ha börjat i den schweiziska andraligan. Väl hemma i Stockholm började en del ljumskproblem att förfölja honom och han var borta periodvis under vintern och våren. På 24 allsvenska matcher producerade han 18 poäng (5 + 13) och i slutspelet blev det 16 poäng (6 + 10) på 15 matcher.

– Än så länge är han skadefri och det är en viktig del framöver att han inte blir skadad så att han kan hålla igång åkningen och matchandet, säger Garpenlöv, som kan komma att hålla ihop duon Zach Magwood och Anton Gradin och komplettera kedjan med David Blomgren eller alternativet Fredrik Schlyter.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!