HockeyNews
PLUS

Heta mötet: Djurgården och SSK i extra derby i Globen

(28964) Djurgården Södertälje Globen
Bildbyrån

Publicerad: 19 september 2023

FacebookXWhatsApp
Ett extra 08-derby spelas i Avicii Arena innan arenan stängs för renovering.
Den 29 december blir det match mellan Djurgården och Södertälje.
– Det ska bli häftigt, säger SSK-tränaren Magnus Bogren.

Den 1 januari 2024 stänger Avicii Arena för renovering inför ishockey-VM i Stockholm i maj 2025. Med andra ord är det bara möjligt att spela matcher i gamla Globen i lite drygt tre månader till innan Stockholmshockeyn får göra en paus när det gäller stormatcher med över 13 000 åskådare på läktarna.

Efter nyår spelas samtliga matcher, inklusive derbyn mellan AIK och Djurgården, på Hovet. Under höstsäsongen är två Stockholmsderbyn inplanerade i Avicii Arena:

25 oktober Djurgården-AIK

27 december AIK-Djurgården

– Det är såna matcher man ringar in tidigt. Man vet vad det betyder som förening och fans och för killarna att spela de här matcherna med fullsatta läktare. Det draget som är då är de matcherna man kommer ihåg efter säsongen. Det är alltid roligt. Sedan är det alltid roligt när man vinner de där matcherna också annars får man höra det, säger Djurgårdscoachen Johan Garpenlöv.

LÄS MERExperten: De tar klivet upp i SHL den här säsongen

Men det blir också ett sista 08-derby, den 29 december, mellan Djurgården och Södertälje.

– Jag fick reda på för nån dag sedan, att vi tydligen ska spela den sista matchen för året i Globen. Det ska också bli häftigt, säger Magnus Bogren.

Redan den 14 oktober, på Hovet, ska Djurgården och SSK känna på varandra i Hockeyallsvenskan.

– Det är så klart häftigt. Vi hade Djurgården hemma i premiären förra året och det var en sjukt häftig match på alla sätt och vis. Tyvärr förlorade vi den, det var enda nackdelen, säger Bogren.

Han bubblar av tillförsikt inför den kommande säsongen.

– Vi har satt mycket rekord i klubben för såväl sålda säsongskort till omsättning och så vidare. Det är väl klart att det är ett jättestort intresse och de längtar efter nånting kul i SSK och vi ska göra vad vi kan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!