HockeyNews
PLUS

Modos målvaktshjälte Kristers Gudlevskis kallas in till VM-laget

(27837) Kristers Gudlevskis
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 3 maj 2023

FacebookXWhatsApp
Modos målvaktshjälte Kristers Gudlevskis finns inte med i Lettlands preliminära VM-trupp.
Men han kommer att kallas in till det slutliga VM-laget. Lettland är värd för den ena gruppen i VM som börjar nästa vecka.

Lettlands förbundskapten Harijs Vitolins har tagit ut 25-mannatruppen till VM. I den finns tre målvakter, åtta backar och 14 forwards. Men Modo-målvakten Kristers Gudlevskis lyser med sin frånvaro.

Vitolins har valt ut målvakterna Ivars Punnenovs, Lausanne, Gustavs Grigals, UMass-Lowell och Eriks Vitols, Zemgale.

Lettland spelar en sista förberedande landskamp mot Danmark i Ålborg på självständighetsdagen den 4 maj. Södertälje-forwarden Georgs Golovkovs är en av fem lettiska landslagsspelare som inte reser med till Danmark utan är kvar i Riga för att träna.

LÄS MERTvå tunga avbräck för Tre Kronor – stjärnbackarna säger nej till VM

Enligt Sportacentrs kommer Kristers Gudlevskis, efter några dagars välförtjänt vila efter Modos avancemang till SHL, att ansluta till den lettiska VM-truppen. 30-årige Gudlevskis beräknas vara med Lettlands VM-lag från och med lördag den 6 maj.

Lettland spelar mot förra årets VM-finalister Kanada i sin VM-premiär i Riga den 12 maj. Örebro-centern Rodrigo Abols, som har bytt till Rögle inför kommande SHL-säsong, finns med i Lettlands preliminära VM-trupp. Det gör även AIK-forwarden Renars Krastenbergs och Luleå-junioren Dans Locmelis.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!