Uddamålsförlust för U17 mot Finland: "Lyckas inte få till en slutforcering"

(27494) Hugo Laring

Publicerad: 13 april 2023

Sverige hade 3–3 mot Finland långt in i tredje perioden.
Trots det blev det förlust.
– I tredje blir vi lite omständiga och Finland kan ta ledningen med fyra minuter kvar, säger förbundskaptenen Johan Rosén.

Det blev en tung start på matchen mot Finland för U17-landslaget då Finland tog ledningen redan efter drygt två minuters spel, på vad som kom att bli deras enda skott på mål i den första perioden. Hugo Zetterlund kunde kvittera för svensk del tolv minuter in i första perioden för att se till att det var lika på ett efter 20 minuter.

Men den andra perioden blev inte mycket roligare för svensk del. Inom loppet av 17 sekunder kunde Finland gå iväg till en 3–1-ledning när bara dryga minuten var spelad. Med drygt fyra minuter kvar att spela av perioden kunde Lucas Pettersson reducera för att skapa kontakt för svensk del.

Trots rejält övertag i skottstatistiken för svensk del med 22–9, så var det alltså ändå ledning för Finland efter två spelade perioder. Hugo Zetterlund kom att kvittera på straff halvvägs in i tredje perioden för Sverige, men det kom inte att räcka till någon poäng.

Med drygt tre minuter kvar att spela kunde nämligen Roope Vesterinen göra 4–3 för Finland, ett mål som visade sig bli matchvinnande.

– Vi styr matchen i två perioder, leder skotten med 22-9 inför tredje. Men i tredje blir vi lite omständiga och Finland kan ta ledningen med fyra minuter kvar. Vi lyckas inte få till en slutforcering, utan matchen slutar med finsk seger, säger förbundskaptenen Johan Rosén i en kommentar i sociala medier.

Hugo Laring räddade 18 skott i det svenska målet.

Sverige–Finland 3–4 (1–1, 1–2, 1–1)