HockeyNews
PLUS

Talangen skadad – då kan sena värvningen få nyckelroll i Djurgården

(27034) Lukas Vejdemo
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 mars 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården ställs mot BIK Karlskoga i den allsvenska kvartsfinalen.
En skada på centern Noah Östlund gör att den nyligen återvändande Lukas Vejdemo kan få en nyckelroll direkt i slutspelet.
ANNONS

På lördag börjar slutspelet för Djurgården. Stockholmslaget slutade fyra i Hockeyallsvenskan och formen inför kvartsfinalen mot BIK Karlskoga hemma på Hovet är god.

– Det känns förväntansfullt, säger huvudcoachen Johan Garpenlöv till HockeyNews.se.

ANNONS

På tisdagen och onsdagen tränar Djurgården för fullt på Hovet. På torsdagen är det frivillig träning innan de sista förberedelserna görs i samband med fredagens träning. På lördag smäller det då kvartsfinalen inleds.

I måndags hade Djurgården ett möte för att gå igenom grundserien och sedan blicka framåt.

– Det är klart att det sedan jag kom in har var lite upp och ned och vi har haft en del frånvaro med spelare och det har varit stökigt på det sättet. Men i slutändan tycker jag att det har sett bra ut på slutet. Det känns bra i gruppen, det känns bra både i spelet och i hur vi mår också i gruppen. Jag har ingenting att klaga på, säger Garpenlöv.

ANNONS

Djurgården ser ut att få klara sig utan skadade centern Noah Östlund på lördag och forwarden Jonathan Lekkerimäki, som visserligen är tillbaka och tränar för fullt på is, behöver troligen mer tid för att komma i matchform. Linus Klasen ser ut att vara spelklar, men däremot inte ögonopererade John Norman, som precis som Östlund inte är på is.

– Vi är inte helt skadefria än. De som inte är med och tränar här, det är några som är med och tränar också. Som det alltid är i slutspel får vi se till match vilka som är spelklara och vilka som inte är spelklara. Det är en pågående kamp att få dem spelbara helt enkelt. Och de själva måste hitta dit, säger Garpenlöv svävande.

Men att Lekkerimäki och Klasen är på is är ett tecken på att de är närmare spel än Norman och Östlund.

ANNONS

– Ja, så fort man är med och tränar här ligger man närmare. De som inte är på is ligger lite längre ifrån.

LÄS MERFrågetecken och ljusglimtar – så är läget i Djurgården inför slutspelet

Med Noah Östlunds frånvaro ser Lukas Vejdemo ut att bli center i en kedja med Linus Klasen och Wiktor Nilsson.

ANNONS

Vejdemo skrev på för Djurgården i mitten av februari och hann spela fyra matcher i slutet av Hockeyallsvenskan efter att ha varit långtidsskadad och inte spelat sedan i april förra året i AHL. Då var den 27-årige stockholmaren ytterforward och gjorde två mål och en assist på de fyra matcherna. Vejdemo har spelat 5–0 och inte varit inne på något mål bakåt.

– Vi har Noah som inte spelar så vi måste få in en center där. Vi har Wiktor (Nilsson) och ”Vejde” som kan spela center. Idag satte vi ”Vejde” där och det såg bra ut, säger Garpenlöv.

Fakta/Inbördes möten i Hockeyallsvenskan mellan Djurgården och BIK Karlskoga

ANNONS

16 dec BIK-DIF 2–5, 13 jan BIK-DIF 4–3 (str), 28 jan DIF-BIK 1–4, 1 mars DIF-BIK 5–2

Fakta/Så spelas kvartsfinalen

18 mars Djurgården-BIK Karlskoga. 20 mars Djurgården-BIK Karlskoga. 22 mars BIK Karlskoga-Djurgården. 24 mars BIK Karlskoga-Djurgården 26 mars Ev Djurgården-BIK Karlskoga. 28 mars Ev BIK Karlskoga-Djurgården. 30 mars Ev Djurgården-BIK Karlskoga.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln