HockeyNews
PLUS

Riskerar böter och avstängning – flera anmälningar efter toppmötet

(26771) Modo Djurgården
Bildbyrån

Publicerad: 25 februari 2023

FacebookXWhatsApp

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo drabbades av två matchstraff mot Djurgården som kan ge konsekvenser i efterhand.

Dessutom är Josef Ingman anmäld till disciplinnämnden för två filmingar och Nicklas Danielsson för en misstänkt spearing

Toppmötet mellan Modo och Djurgården rörde upp känslor.

– Domarinsatsen? Den var ganska varierad, säger Modotränaren Mattias Karlin.

ANNONS

Det var Niklas Sundströms kväll i Örnsköldsvik och trots att hemmalaget hamnade i ett 0–3-underläge så lyckades man ta sig tillbaka och tvinga fram en övertid, som visserligen slutade med att Djurgården kunde avgöra och säkra extrapoängen i Hägglunds Arena.

Men eftersnacket handlade om något helt annat.

ANNONS

Hemmalaget drabbades av två matchstraff som låg bakom gästernas ryck i matchen.

Oscar Pettersson cross-checkade Edvin Hammarlund i ryggen och fick lämna isen i första perioden.

I andra akten fick Daniel Brickley 5+20 för en bentackling på Emil Berglund, som senare blev matchvinnare med sitt 3–4-mål på övertid.

ANNONS

Matchstraffet på Pettersson var det mindre diskussionen om men hemmalaget var missnöjda efter bedömningen som satte punkt för Brickleys afton.

– Den köper jag inte riktigt. Emil kommer ut med benet och Brickley åker i samma riktning hela tiden och ska ju försöka tackla honom. Det försökte vi påpeka också för vi har bra verktyg och vi som såg det är av samma uppfattning att det absolut inte är något matchstraff, säger Modotränaren Mattias Karlin.

Oscar Pettersson är anmäld till disciplinnämnden för situationen med Hammarlund och han har fått sällskap på Josef Ingman – som vid två tillfällen filmade och fick ta emot hård kritik efteråt.

ANNONS

Nicklas Danielsson har också hamnat på disciplinnämnden bord efter en misstänkt spearing på Mikkel Aagaard. 

– Vi försökte påpeka den men dom (domarna) ville inte komma och då är det svårt att göra sig hört, säger Karlin som också fick frågan om domarinsatsen rent generellt.

– Det var ganska varierande. Lite diplomatiskt, säger Karlin.

ANNONS

Modo fick med sig en poäng som betyder att laget behåller serieledningen i Hockeyallsvenskan med en poäng före Björklöven.

– Vi sätter oss i ett skitdåligt läge i matchen men krigar oss in. I tredje tar vi över och styr och ställer och dom är väl uppe och hälsar på någon gång och jag förstår att dom vill slå vakt om sin ledning men det är inget snack om vilka som är närmast att ta tre poäng, säger Karlin.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln