För HV71:s nya tränare blev det en mardrömsstart. För Timrås nyförvärv blev det succé.

Olli Palola gjorde första målet i Jönköping och Timrå vann till slut med 3–1.

– Det är rent ut sagt bedrövligt, säger HV71:s André Petersson till C More.

Under måndagen meddelade HV att man sparkar tränarna Tommy Samuelsson och Fredrik Stillman. Idag var det debut för Johan Lindbom i båset när laget tog emot Timrå.

Men någon drömstart blev det inte. Redan efter tre minuter gav nyförvärvet Olli Palola Timrå ledningen efter pass från Anton Lander. Då hade finländaren inte varit på isen i mer än tio sekunder. Fyra minuter senare var det dags för en annan finländare. Joonas Lyytinen satte 2–0 för Timrå efter pass av Jonathan Dahlén.

Johan Lindbom valde då att timeout. Kort efter timeouten skapade Timrå dock ett friläge men den gången kunde Joni Ortio avvärja och resultatet stod sig perioden ut.

– Det är bara att ta sig i kragen allihopa. Vi måste ha bättre energi, mer kampvilja och vi måste offra oss. Allting måste upp, sa Simon Önerud i den första periodpausen.

I den andra perioden kom HV ut betydligt starkare och efter fem minuter fick Boedker ett jätteläge. Han såg ut att ha öppet mål efter en retur men Jacob Johansson kastade ut plocken och räddade pucken liggande. Fyra minuter senare kom ändå utdelnnigen. Joey Laleggia sköt från blå, Måns Lindbäck stod stadigt framför mål och André Petersson fångade upp returen.

I slutperioden tryckte HV71 på rejält. I samma powerplay sköt först André Petersson och sedan Joey Laleggia i ribban och med fem minuter kvar av matchen fick Fredrik Forsberg ett jätteläge men Johansson svarade för en ny klassräddning i Timråburen. Närmare än så kom inte Jönköpingslaget och Robin Hanzl kunde punktera matchen i tom bur i slutsekunderna.

– Det är rent ut sagt bedrövligt. Ny coach, då måste vi komma ut och prestera bättre. Det är sjukt frustrerande. Sen jobbar vi oss in i matchen men det räcker inte, säger André Petersson.

HV71 har nu tio poäng upp till Brynäs ovanför strecket. Timrå håller Leksand sex poäng bakom sig.

HV71–Timrå IK 1–3 (0–2, 1–0, 0–1)
Mål, HV71: André Petersson.
Mål, TIK: Olli Palola, Joonas Lyytinen, Robin Hanzl
Skott: 26–31 (5–13, 16–7, 5–11)