HockeyNews
PLUS

Ny skadesmäll för Djurgården: "Han blir borta en längre tid"

(26264) Öhgren Alm Norman
Bildbyrån

Publicerad: 24 januari 2023

STOCKHOLM. Djurgården besegrade Modo och bröt en sex matcher lång förlustsvit.
Men då fick Stockholmsklubben ett nytt namn på skadelistan. Så här är läget inför mötet med Björklöven.

3–0-vinsten i fredags hemma mot serieledande Modo på Hovet var efterlängtad. Efter sex raka förluster kunde Djurgården fixa en seger i en fullsatt hemmaarena.

– Det var skönt för alla. Allt från spelare till ledare till fans till organisation, få stopp på blödningen lite grann, säger Djurgårdens huvudcoach Johan Garpenlöv till HockeyNews.se på tisdagen.

Han fortsätter:

– Jag gillar matchen som vi spelade, kampen och intensiteten. Vi hade bestämt oss. Igen, det är nånting som vi har eftersökt och jobbat med och försöker få fram. Nu kom det, då visar vi att vi kan. Då är nästa steg att göra likadant nästa match. Utmaningar hela tiden…

I nästa hemmamatch på onsdagen väntar serietvåan Björklöven som med en match mer spelad har åtta poängs försprång till femman Djurgården.

– Jag tycker att de fyra senaste, vi kunde ha haft tre vinster av fyra om vi vunnit straffläggningen. Det är små marginaler där ibland. Men vi är på rätt väg tycker jag, säger Garpenlöv.

Djurgården tappade JVM-forwarden Liam Öhgren i mötet med Modo. Öhgren gjorde det matchvinnande 1–0-målet, men tvingades utgå från matchen redan i den första perioden.

– Öhgren är borta under en längre tid. (Alexander) Falk är borta under en längre tid. (Johan) Alm är borta över tid, men hur länge vet jag inte än. Kanske kortare, eller längre, det vet vi inte än, säger Johan Garpenlöv.

Liam Öhgren var i fin form och hade precis gjort sitt tionde mål i Hockeyallsvenskan när han blev knäskadad.

– Uttänjt ledband, eller menisk, nånting är det, säger Garpenlöv utan att specificera skadan.

LÄS MERVilka spelare i SHL är i och ur poängform? – stor genomgång lag för lag

Mångsidige och välmeriterade forwarden John Norman spelar inte mot Björklöven. Han har genomgått en första av två ögonoperationer.

– Han är inte klar än. Tidigast i helgen om det blir nånting. Sedan ska han operera sitt andra öga om några veckor. Så han kommer att vara borta igen, säger Garpenlöv.

Backen Cameron Schilling tränar för fult igen efter att ha missat två matcher förra veckan. Forwarden Fredrik Schlyter var på tisdagen med på träningen inför Björklövenmatchen och ser ut att gå in i en kedja med Daniel Brodin och Ludvig Rensfeldt. I och med att backarna Alm, Falk och Alexander Ytterell (säsongen över) är fortsatt ur spel vikarierar Nicklas Danielsson på backplats.

Fakta/Så tränade Djurgården på tisdagen inför mötet med Björklöven

Målvakter: Matthew Galajda, Carl Lindbom

Backpar: Kevin Karlsson–Stefan Elliott, Linus Arnesson–Edvin Hammarlund, Ludvig Hedström–Cameron Schilling, Nicklas Danielsson–Calle Odelius.

Kedjor: Jonathan Lekkerimäki–Marcus Krüger–David Blomgren, Wiktor Nilsson–Noah Östlund–Linus Klasen, Daniel Brodin–Ludvig Rensfeldt–Fredrik Schlyter, Olle Liss-Emil Berglund–Fredrik Forsberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS