HockeyNews
PLUS

Ryan Lasch slåss med Luleåduon om MVP-titeln i Champions Hockey League

(26167) Ward Lasch Honka
Bildbyrån

Publicerad: 16 januari 2023

FacebookXWhatsApp

Tre spelare från svenska SHL-lag har nominerats som kandidater till MVP i Champions Hockey League den här säsongen.

När Luleå och Frölunda möts på tisdagen står en plats i CHL-finalen på spel. Det blev 2–2 i det första mötet i Frölundaborg i Göteborg.

Samtidigt är det en kamp mellan Luleå-målvakten Matteus Ward, Luleå-backen Julius Honka och Frölunda-forwarden Ryan Lasch. De har tillsammans med Tappara-målvakten Christian Heljanko och Zug-forwarden Brian O’Neill blivit nominerade till MVP-priset i Champions Hockey League.

Ryan Lasch har i CHL gjort 22 poäng (7 mål, 15 assist) på tio matcher den här säsongen. När Frölunda vann CHL-titeln 2016 och 2020 blev han utsedd till turneringens MVP. Både 2019 och 2020 gjorde Lasch 22 poäng i CHL och vann poängligan. Det kan han därmed slå den här säsongen. Lasch vann även poängligan i CHL 2016 då han gjorde 16 poäng för Frölunda. Under åtta säsonger i CHL har 35-årige Ryan Lasch skrapat ihop 131 poäng (40 mål, 91 assist) på 82 matcher vilket ger ett snitt på 1,6 poäng per match.

LÄS MERSVT köper tillbaka rättigheterna till OS – så ser uppgörelsen ut

Brian O’Neill ligger tvåa i CHL:s poängliga för närvarande och har gjort 17 poäng (6 + 11) på elva matcher.

Luleås 21-årige målvakt Matteus Ward har startat i tio matcher i Champions Hockey League och har en räddningsprocent på 92,8. Luleå-backen Julius Honka har gjort tre mål och tre assist på de tio CHL-matcherna.

Alla som vill kan rösta på kandidaterna på CHL:s hemsida till och med den 22 januari. Den 18 februari i samband med CHL-finalen presenteras årets MVP i CHL. I juryn som har plockat fram kandidaterna finns bland andra Bengt-Åke Gustafsson och den tidigare SHL- och CHL-stjärnan Janne Pesonen. Juryn har hälften av rösterna när MVP-spelaren ska utses och alla supportrarna har den andra hälften av rösterna.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)