HockeyNews
PLUS

Stjernborg: "Det är svårt att hålla känslorna inne där"

(25952) Victor Stjernborg
Bildbyrån

Publicerad: 2 januari 2023

FacebookXWhatsApp

MONCTON. Lagkaptenen Victor Stjernborg blev stot svensk hjälte i kvartsfinalen mot Finland.

Juniorkronorna lagkapten avgjorde matchen i boxplay med 1.05 kvar av tredje perioden.

– Det är svårt att hålla känslorna inne i ett sånt läge. Men samtidigt var det en minut kvar och matchen var inte slut, säger han till HockeyNews.se.

Sverige var illa ute i tredje perioden men efter den högdramatiska tillställningen mot Finland så kan Juniorkronorna nu börja ladda om inför semifinalen i övermorgon.

Leo Carlsson kvitterade till 2–2 med 3.27 kvar av matchen men med 1.36 kvar på klockan åkte Fabian Lysell på en tvåminutersutvisning – då blev lagkaptenen fram och blev den stora svenska hjälten.

Victor Stjernborg såg chansen i boxplay – och tog den.

– Vi håller ändå humöret uppe och slutar aldrig tro på det. Jag ser att pucken ramlar ut där och jag tar min chans och jag ser att han inte riktigt ser jag att jag kommer. Jag lyfter klubban och det blir ett friläge och mål, säger Stjernborg till HockeyNews.se.

Bestämde du dig tidigt för att gå mellan benen?

– Ja, eller först och främst så ser jag att det kommer en kille på högersidan så min första tanke är bara att slå honom. Sen blir det mer instinkt att gå mellan benen men jag bestämde mig ganska tidigt för att göra det, säger matchvinnaren.

Han fortsätter:

– Det är en otrolig känsla. Men samtidigt var det en minut kvar av matchen och det var inte över men det är svårt att hålla känslorna inne i ett sånt läge.

Nu får Juniorkronorna fira ikväll innan laget tränar på is igen i Halifax under morgondagen och i semifinalen väntar Tjeckien om laget lyckas besegra Schweiz i sin semifinal – ett Tjeckien som svenskarna besegrade i gruppspelet.

– Det blir jättekul och spelar ingen roll vilka vi möter utan vi måste gå in med samma inställning. Blir det Tjeckien får vi kolla på vad vi gjorde bra mot dom och titta på vad vi gjorde bra i slutet av den här matchen, säger Stjernborg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)