HockeyNews
PLUS

Klart: Tömmernes återvänder till Frölunda – ansluter nästa säsong

(25280) Henrik Tömmernes Tre Kronor
Bildbyrån

Publicerad: 2 januari 2023

FacebookXWhatsApp

Det har ryktats om det och nu är det klart – backen Henrik Tömmernes återvänder till Frölunda nästa säsong. Detta bekräftar klubben under måndagen i ett pressmeddelande.



Efter säsongen 2016/2017 så valde Henrik Tömmernes att lämna Frölunda för ett utlandsäventyr. Den nya klubbadressen blev Genève-Servette i Schweiz där han än idag återfinns. Men efter sex säsonger i klubben så väljer 32-åringen nu att lämna efter den här säsongen.

SHL-klubben Frölunda där Tömmernes spenderat stora delar av sin karriär, meddelar under måndagen att han återvänder till Göteborg där han skrivit på ett kontrakt över de fyra kommande säsongerna. 
– Vi har varit intresserade av att få hem Henrik länge och nu var tajmingen rätt. Det var ingen tvekan från oss, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Backen har hittills den här säsongen spelat 32 matcher där han producerat 26 poäng. Och Sjöström betonar just hur viktig Tömmernes kommer bli för Frölunda nästa säsong: 
– Vi håller Henrik högt. Det är en klassback som varit en toppback i Schweiz i många år. Han kommer att bli en kärn- och stjärnspelare för oss, säger han.

Tömmernes har vunnit ett SM-guld samt två stycken CHL-guld med Frölunda. SHL blir alltså ytterligare en profil rikare inför nästa säsong.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!