HockeyNews
PLUS

Östersundsstjärnan lämnar klubben

(24751) Östersund-AIK
Johan Axelsson/Bildbyrån

Publicerad: 28 november 2022

FacebookXWhatsApp

Inför den historiska första säsongen i Hockeyallsvenskan så värvade Östersund Sam Miletic. Men nu lämnar 25-åringen klubben efter enbart 21 matcher för "ÖIK".
– Han kände att han inte kunde prestera, och meddelade grabbarna i deras lagchatt, sedan åkte han direkt, säger Östersunds sportchef Per Tagesson till Expressen



Östersunds IK gick inför den här säsongen upp i klubbens historiska första sejour i Hockeyallsvenskan. Och man rustade till laget rejält med flera nyförvärv, däribland Sam Miletic som anslöt från Chicago Wolves. Forwarden blev även klubbens bäst betalda nyförvärv där han fick en lön på 50 000 dollar netto vilket är drygt 521 000 kronor netto för hela säsongen.

Men det blev bara 21 matcher och elva poäng för Miletic som nu lämnar Östersund med omedelbar verkan. Och sportchefen Tagesson understryker att man helt enkelt får gilla läget, även om det är ett tungt tapp.
– Jag förstår läget. Det är en tung situation för oss Det är inte optimalt att han sticker. Men vi får vara glada att vi satt oss i ett bra läge som lag, säger han.

Tagesson betonar även att man planerar att ersätta Miletic och spetsa till laget.
– Det är vi, men det är många lag som vill värva spelare nu, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!