HockeyNews
PLUS

Två tränare saknas när Juniorkronorna åker till Tjeckien: "Kommer inte agera"

(25120) Gereon Dahlgren Magnus Hävelid
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 26 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Linköpingstränaren Gereon Dahlgren är sjukskriven just nu och SHL-klubben har tillfälligt plockat in Tomas Montén i ledarstaben.

Dahlgren kommer inte att följa med Juniorkronorna till Tjeckien i november men det är för tidigt att säga om Magnus Hävelid måste kalla in en ersättare inför JVM i Kanada.

– Vi hoppas att han ska bli frisk och sedan får vi se när nästa besked kommer men vi kommer inte agera just nu, säger Hävelid till HockeyNews.se.

ANNONS

I slutet av förra veckan meddelade Linköping att den assisterande tränaren Gereon Dahlgren sjukskrivs. 

"Det som började med en covid-infektion utvecklades till hjärtmuskelinflammation. På grund av detta har Gereon beordrats vila och kommer vara sjukskriven ett tag", skriver klubben på sin hemsida.

– Hälsan är viktigast, det är inget att snacka om. Så det är klart att han ska komma tillbaka till rätt författning. Det får ta den tid det tar. Det viktigaste är att han blir frisk, säger Linköpings sportchef Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

SHL-klubben har under den här perioden valt att plocka in Tomas Montén i ledarstaben. När det gäller Juniorkronorna så kommer laget att åka till Tjeckien i november men Dahlgren som är ny assisterande tränare i juniorlandslaget kommer att stanna hemma.

– Just nu hoppas vi bara att han ska bli frisk och må bra igen. Men innan dess kommer vi inte agera på något sätt utan när nästa besked kommer där så får vi ta ett beslut om hur det blir i JVM, säger förbundskaptenen Magnus Hävelid.

När landslaget åker till Ostrava så kommer även Skellefteåtränaren Pierre Johnsson att stanna hemma.

– Det var bestämt sedan tidigare så det kommer att vara jag och Robin Jonsson som åker ner till Tjeckien ihop med övriga staben runt landslaget, säger Hävelid.

När det gäller Dahlgren medverkan i JVM i Halifax i Kanada runt årsskiftet så kommer det att vara ett beslut som tas mellan honom själv, landslagsledningen och Linköping.

– Det står väl skrivet i stjärnorna. Det är ett beslut som vi gemensamt får prata ihop oss om när det blir aktuellt. Just nu är han sjukskriven någon vecka till så får vi ta det därifrån. Han var inne och tog en kaffe och sa hej idag. Han såg pigg och rask och frisk ut. Vi håller tummarna att det ska gå åt rätt håll, säger Peter Jakobsson.

JVM drar igång på annandagen och Sverige ställs mot Österrike i premiären. I övrigt har svenskarna Kanada, Tyskland och Tjeckien i samma grupp.

Senare i dag kommer Magnus Hävelid att presentera truppen som åker till Tjeckien i November.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln