HockeyNews
PLUS

Efter tunga veckan – nya bekymmer för AIK: "Vi har en tung skadelista"

(25103) Flood Lyckåsen Sandberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 25 oktober 2022

FacebookXWhatsApp
AIK har tre raka förluster och nu har skadelistan blivit lång.
Stockholmsklubben har bara fyra ordinarie backar.
– Vi har en tung skadelista, säger AIK-coachen Anton Blomqvist till HockeyNews.se.
ANNONS

AIK började säsongen med sex backar och har Alexander Deilert långtidsskadad efter en tuff hjärnskakning. Stockholmsklubben uppvaktade SHL-erfarne Johan Alm, men han valde rivalen Djurgården.

AIK har nu fått skador på backarna Erik Flood och Albert Lyckåsen och det är oklart hur länge de kommer att bli borta. Flood är poängbäst i AIK med åtta assist på nio matcher.

ANNONS

– Det jag vet är att de inte spelar på onsdag, säger AIK-tränaren Anton Blomqvist till HockeyNews.se inför matchen hemma mot Östersund.

Förra veckan fick AIK stryk av Almtuna (3–6), Björklöven (2–5) och Modo (0–7) och försvarsspelet fungerade dåligt. Och så nu backskadorna.

– På backsidan har vi varit lite tunna i och med att vi började med bara sex backar. Nu när vi tappade både Flood och Lyckåsen gör att man helt plötsligt är nere på fyra, säger Blomqvist.

ANNONS

AIK har gjort klart med ett lån av Örebrobacken Simon Forsmark som kommer att spela i Hockeyallsvenskan åtminstone fram till landslagsuppehållet om två veckor. Forsmark debuterar för AIK mot Östersund.

LÄS MERKlasen är klar – så säger Djurgården om Huddingekamraten Axelsson

Det finns även frågetecken på forwardssidan. Lagkaptenen Christian Sandberg har varit borta i två matcher.

ANNONS

– Det är på gränsen att han skulle kunna spela på onsdag, men det är lite dag för dag. Samma sak med Dalibor (Dvorsky) och (Adam) Rockwood också. Det är lite oklart till spel. Det är tre av våra fyra centrar, men vi har andra som får vikariera, säger Blomqvist.

Dalibor Dvorsky var inte med mot Modo och förstecentern Adam Rockwood har fått en skavank. Oscar Öhman och Oscar Nord spelade center mot Modo.

– Det är aldrig bra när man tappar folk, men det gör ju möjlighet för folk som vill ha mer istid. Man får se det så och jag tycker att vi sitter på en bra och bred forwardstrupp. Det ska vi reda ut. Vi får se om vi använder någon junior eller om vi flyttar in någon annan i mitten.

ANNONS

Blomqvist igen:

– Det är nu man får se till att vara noggrann i sin analys och se till att påverka det man kan påverka. Det är väldiga klyschor men det är det man behöver göra.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln