HockeyNews
PLUS

Djurgården om Klasen-ryktet, en återkomst för Svedberg – och backskadan

(25006) Klasen Karlsson Svedberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 oktober 2022

FacebookXWhatsApp
Djurgården ser ut att tappa  fem spelare till Juniorkronorna under junior-VM. Sportchefen K-G Stoppel funderar över lösningar.
Här kommenterar han möjliga förstärkningar som Linus Klasen och Niklas Svedberg och hur det är med skadan på backen Kevin Karlsson.
ANNONS

I toppen av Hockeyallsvenskan skuggas serieledande Modo av Djurgården. Stockholmslaget har ligans bästa försvars- och målvaktsspel, men skulle kunna må bra av offensiv förstärkning.

Samtidigt har den tidigare SHL-stjärnan Linus Klasen flaggat för att han vill lämna Visp i den schweiziska andraligan av familjeskäl. 36-årige Klasen har sina rötter i Huddinge söder om Stockholm. En flytt till Djurgården kan komma att bli aktuell framöver även om det inte finns några konkreta band mellan Klasen och Djurgården. Kopplingen har gjorts av Expressen.

ANNONS

– Det är för tidigt att säga just nu. Han har en situation som han ska lösa först och främst och vad jag förstår är familjesituationen prekär, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

På måndagen kom Linus Klasen och Visp överens om att bryta hans kontrakt. Klasen har snittat över en poäng per match i höst.

– Just nu är det inga diskussioner i alla fall, säger Stoppel.

ANNONS

Djurgården kommer under december att behöva plocka in ett antal ersättare för de JVM-aktuella spelarna. Målvakten Carl Lindbom, backen Calle Odelius och kedjan med Jonathan Lekkerimäki, Noah Östlund och Liam Öhgren är högaktuella för junior-VM i Kanada.

LÄS MERÖrebro får behålla klassmålvakten – Enroth skriver på nytt avtal

På målvaktssidan finns långtidsskadade Niklas Svedberg med i bilden. 33-årige Svedberg är på väg tillbaka efter en knäskada, men skulle, om allt går bra med rehabiliteringen, kunna återvända till Djurgården medan Lindbom är på JVM och vara spelbar vid sidan av Matthew Galajda.

ANNONS

– Det är en kontinuerlig dialog och jag har faktiskt sökt honom idag, för att få en uppdatering, men jag förmodar att han har tränat, säger K-G Stoppel.

Vad vet du om hans status?

– Jag tror att det går rätt bra.

ANNONS

Carl Lindbom har vaktat Djurgårdens mål sex gånger i höst och alla har slutat med vinst. 19-årige Lindbom har hållit nollan i tre av de sex matcherna och har en räddningsprocent på ligaledande 95,7. Matthew Galajda har spelat två av åtta matcher.

Så Svedberg kan bli aktuell?

– Det är fortfarande ett alternativ. Vi vet att Carl kommer att försvinna på JVM. Det är samma sak där. Att hitta lösningar som både är kortsiktiga och långsiktiga.

ANNONS

Djurgården behöver även på forwardssidan hitta ersättare när 04-kedjan med Lekkerimäki, Öhgren och Östlund är på JVM.

– Vi är 13 forwards idag beroende på skador och så. Vi tittar på om vi ska komplettera med nån mer spelare och det kan bli aktuellt med några lån också. Vi kan inte ta in alltför många permanenta, för de (JVM-spelarna) kommer tillbaka. Då blir vi överfulla. Vi tittar på lite olika alternativ och scenarion.

Är det lån från SHL du tänker på?

ANNONS

– Ja, det är väl i såna fall nåt som skulle kunna vara aktuellt. Får vi se lite var SHL-klubbarna befinner sig också. Men vi tittar brett. Det blir nog någon kombination skulle jag tro, säger K-G Stoppel.

Backen Kevin Karlsson dras med en skada efter 1–0-vinsten på straffar i Västerås. Han är ett frågetecken inför onsdagens match mot Vita Hästen i Norrköping.

– Det är dag till dag. Det var en liten sträckning. Det viktiga är att det blir helt läkt och bra. Vi har ju den lyxen nu, säger K-G Stoppel om Djurgårdens åtta man starka backsida.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln