HockeyNews
PLUS

Kapten Krüger nöjd med trepoängaren: "De här segrarna är inte dumma"

(24943) Marcus Krüger Djurgården
Johanna Wallén/Bildbyrån

Publicerad: 12 oktober 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger pustade ut efter en ny trepoängare och en ny hållen nolla i Hockeyallsvenskan.
– Man måste hitta olika sätt att vinna på, säger Krüger till HockeyNews.se.

Även hemma mot Västervik satt det hårt åt för topptippade Djurgården, som kunde vinna med 2–0 efter mål av Olle Liss och ett i öppen bur i slutminuten av Ludvig Rensfeldt.

Djurgårdens coach Joakim Fagervall satsade på en toppkedja med Marcus Krüger, Daniel Brodin och John Norman. De jobbade hårt, men fick inte hål på Västerviks storspelande målvakt Edvin Olofsson. Den meriterade enheten blev poänglös individuellt.

Men lagkapten Krüger var desto mer nöjd med lagets trepoängare.

– Skönt. Hållan nollan på hemmaplan. Det är lite det vi har pratat om i veckan också, att vi helst vill. Idag fick vi bra hjälp av Calle (Lindbom) också. Han gjorde svettiga räddningar och så där. Men jag tycker att de här segrarna är inte dumma, att vinna 1–0, 2–0, säger Krüger till HockeyNews.se.

Många förväntar sig att det ska bli poängfest med en kedja som Daniel Brodin, Marcus Krüger och John Norman. Vad förväntar ni er själva?

– Lite som vi spelade idag, faktiskt. Först ta hand om defensiven. Det låter tråkigt, men jag tycker vi skapar en del också. Vi hade säkert kunnat peta in någon också, men vinner med 2–0.

LÄS MEREk: Ingen succé för stjärntrion – vem ska göra målen för Djurgården?

Djurgårdens hemvändare betonar laginsatsen.

– Man måste hitta olika sätt att vinna på. Vi har haft några matcher där det blir, 5–4, och det är massor med powerplay och fem mål i första perioden. Men sedan kommer det att vara såna här matcher också och de är minst lika sköna. Jag förstår att folk förväntar sig… Det tycker jag är bra också.

Och det är svårt att få mer än tre poäng i en hockeymatch…

– Jag är nöjd med hur vi spelade idag och att kunna vinna med 1–0. Sedan hoppas jag kunna göra det lite bättre. Jag tyckte att båda jag spelade med idag gör bra matcher. Hoppas kunna hjälpa dem lite bättre och hitta in med lite fler passningar och då blir det säkert också fler mål. Skön lagseger.

– Det är klart man gärna vill pilla in nån också, men en sån här dag tar man det alla dar i veckan.

Medan Djurgården vann fick tippade seriesegraren Björklöven stryk borta mot Vita Hästen med 2–0 och har halkat fem poäng bakom Stockholmslaget.

– Det är inte så mycket som skiljer lagen.

Ser du någon röd tråd i serien?

– Egentligen inte än. Alla slår alla. Det jag kan säga är att alla matcher vi har spelat har varit tuffa. Det är ingen gång vi har gått in inför tredje och känt oss lugna. Uddamålssegrar, det går inte att slappna av en enda omgång. Då tappar du poäng. Det tar alltid ett litet tag innan serien sätter sig, men som det ser ut nu är det extremt jämnt, säger Marcus Krüger och drar handen genom håret.

Han medger:

– Vi har en del förbättringsområden, absolut. Men Calle gör en bra match idag och (Olle) Liss smäller dit en. Vi tar det alla dar i veckan före en 5–4-seger på övertid.

På läktarna var över 4 000 åskådare och hemmaklacken sjöng matchen lång.

– Var det 4 000 idag? Det kändes som det var mer. Klacken har varit stor varje match vi har spelat. Vi får väl det vi förtjänar. Spelar vi bra och vinner. Hittills har vi gjort det helt okej på hemmaplan och fortsätter vi att vinna blir säkert fler sugna på att komma och kolla. Klacken har varit grym i alla matcher. Det har varit bra, säger Krüger.

Djurgårdens huvudcoach Joakim Fagervall var också belåten med de tre poängen som gör att hans lag bara är en poäng bakom serieledande Modo.

– Jag är glad för att vi vinner och jag är glad för varenda poäng vi tar här. Jag tycker inte att det riktigt flyter på i vår offensiv i spel fem mot fem. Det hackar lite grann just nu. Vi har inte det puckansvar jag tycker vi ska ha riktigt. Därav lite spelvändningar emot oss. Att vinna och inte vara helt nöjd med spelet känns ändå helt okej. Det är poäng det handlar om att ta, säger Fagervall.

Inte heller kedjan med 04:orna Jonathan Lekkerimäki, Noah Östlund och Liam Öhgren fick poängmässig utdelning i första matchen från start tillsammans i Hockeyallsvenskan.

– Vi stuvar om i formationerna och jag tror inte att du kan räkna med ett jätteutfall i de första tre matcherna. Det är hårt jobb för att få det att funka, säger Fagervall lugnt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!