HockeyNews
PLUS

Hockeyfeber i Medelpad: "Känns som att vi har en rolig säsong framför oss"

(24531) Anton Wedin
Henrik Sjöberg

Publicerad: 1 september 2022

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Anton Wedin är en av Timrås hemvändare som bidragit till hockeyfebern i Medelpad.

Nu kämpar han för att bli spelklar så snart som möjligt efter axeloperationen.

– Jag vill vara med 17 september men just nu är målet att vara spelklar 1 oktober och det är väl mer realistiskt, säger han till HockeyNews.se.

För fyra år sedan gjorde Anton Wedin 27 poäng på 32 SHL-matcher för Timrå och han fick dessutom göra sina tolv första landskamper för Tre Kronor. 

Forwarden drog åt sig NHL-intresse och under sommaren 2019 skrev han på för Chicago Blackhawks – året därpå fick han NHL-debutera och testa på livet i Nordamerika.

Sedan dess har Wedin gjort en säsong i HV71 och i fjol representerade han både Sibir Novosibirsk och Dynamo Moskva i KHL.

Nu är Wedin en av hemvändarna i Timrå tillsammans med Anton Lander, Emil Pettersson och Jonathan Dahlén.

– Det är alltid kul att komma hem och det känns som att vi har en rolig säsong framför oss, säger Wedin när HockeyNews.se träffar honom efter ett avslutat ispass i NHC Arena.

Hur gick snacket mellan er i våras när alla bestämde sig för att komma hem?
– Det är klart att vi hade kontakt när Timrå gick in i kvalet och sen var det inte så mycket frågetecken egentligen när vi pratade. Alla vi kände att att vi ville hem och göra något kul av det här. Timrå avslutade riktigt starkt och alla var riktigt taggade på att komma hem och bygga vidare på det här, säger Wedin.

Att det blir Anton Lander som får axla rollen som lagkapten förvånar ingen.

– Det var väl ingen hemlighet att han får C:et. Han har otroligt mycket erfarenhet och är en riktig ledare både på och utanför isen. Det finns bara positiva saker att säga om honom.

Timrå var hjälplöst sist i fjol och aldrig nära att undvika det negativa kvalet men väl där så gjorde man processen kort med Djurgården – som föll ihop totalt samtidigt som Timrås förmåga att ta sig samman imponerande stort.

Nu är det framför allt på forwardssidan som laget har plockat in tunga pjäser. 

Vad ska man förvänta sig av Timrå i år?
– Det är andra säsongen i SHL för klubben och jag tycker inte att man ska gå ut och säga topp åtta eller topp fem eller vad folk än säger nu...vi ska bygga vidare på det. Det är andra säsongen som jag sa och klubben ska bli en etablerad SHL-klubb sen får vi se om det blir slutspel. Det är målet men vi ska vara kvar i SHL och bygga vidare på det här i flera år framåt.

Wedin tränar på is med Timrå just nu men han deltar inte i några övningar med fysisk kontakt utan han kämpar fortfarande för att ta sig tillbaka efter axeloperationen han tvingades till i våras. 

– Det har gått enligt plan efter operationen och det ser riktigt bra ut. Det känns bättre och bättre och jag tar steg framåt varje vecka som går. Det finns inget självklart datum utan allt beror på hur det går med läkning och träning. Jag vill vara med 17 september men just nu är målet att vara spelklar 1 oktober och det är väl mer realistiskt, säger Wedin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)