HockeyNews
PLUS

Var intressant för Djurgården – nu letar toppforwarden ny klubb

(22073) Martin Bakos/Sotji
(c) photo.khl.ru Dmitry Bondarenko

Publicerad: 25 augusti 2022

FacebookXWhatsApp

Den OS- och VM-meriterade högerskytten Martin Bakos letar klubb i Europa. Den 32-årige slovaken flyttade från KHL-klubben Sotji efter OS och blev tjeckisk mästare med Trinec.

Det finns en hel del spelare på marknaden utan kontrakt. Den tidigare KHL-forwarden Martin Bakos är en av dem. Förra säsongen spelade han för Sotji fram till dess att coronapandemin stängde säsongen för KHL-klubben. I slutet av januari visade Djurgården lite intresse för Bakos, som istället valde spel i Trinec, som gick och blev mästare i Tjeckien.


LÄS MERFanns på Djurgårdens lista – här hamnar den OS-meriterade forwarden


För några dagar sedan blev det känt att han inte fortsätter i Trinec. Nu är han hemma i slovakiska Spisska Nova Ves och precis som målvakten Julius Hudacek tränar och spelar han med klubben tills vidare.


– Å ena sidan vore det kanske trevligt att stanna. Vi får se. Klubben har gått framåt på senare år och killarna gör ett utmärkt jobb. Jag har redan fått några erbjudanden, som inte alls var dåliga med slovakiska ligamått mätt. Men jag skulle vilja vara utomlands i ett eller två år till. Jag utesluter inte helt och hållet möjligheten här heller, säger Martin Bakos till Dennik Sport


Martin Bakos var klar för Mora i SHL våren 2018 efter att ha spelat både OS och VM för Slovakien. Men då erbjöds han ett NHL-kontrakt av Boston som han accepterade. Några månader senare bröt han upp från Bostons farmarlag och har haft en rad starka säsonger i KHL. På 266 KHL-matcher har Bakos gjort 139 poäng varav 68 mål.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)