HockeyNews
PLUS

Mästarna Färjestad om centerjakten: "Klart att det behövs nån mer där"

(24409) Marcus Westfält Färjestad
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 15 augusti 2022

Färjestad har tappat OS-centrarna Gustav Rydahl och Jacob de la Rose.
Ännu har svenska mästarna från Karlstad inte ersatt dem fullt ut.
– Vi klarar oss så här långt, men det är klart att det behövs nån mer där, säger Färjestads huvudcoach Tomas Mitell till HockeyNews.se.

Det är tidigt på försäsongen och regerande svenska mästarna är inte klara med sitt truppbygge. Ändå blev det seger i träningsturneringen Strömstad Hockey Classic efter vinster mot Leksand och Frölunda.

Färjestad ska försöka ersätta de fysiska och offensivt skickliga centrarna Gustav Rydahl och Jacob de la Rose som har gått vidare till New York Rangers respektive Fribourg-Gottéron.

– Tills vidare har vi Linus Johansson, (Victor) Ejdsell testar vi som center och (Marcus) Westfält kom in från Västervik som ska spela center. ”Peppe” (Patrik) Lundh är center just nu och vi letar nån center som kan tänkas passa. Det är väl ingen hemlighet, säger FBK-tränaren Tomas Mitell om den sedan länge pågående centerjakten.

– Det gäller att det blir rätt och någon vi tror på. Vi skannar av marknaden och under tiden så fyller ”Peppe” i och (Per) Åslund kan spela där också. Vi klarar oss så här långt, men det är klart att det behövs nån mer där.

LÄS MERFärjestadscoachens besked – så är läget med de skadade backarna

Nån specifik typ?

– Det är någon som behöver kunna gå som etta, tvåa, trea. Sedan om man rankar Linus Johansson som etta eller tvåa eller trea och samma med Ejdsell, men det behövs nån som kan leda en av de tre första ”lajnsen”. Vi har ganska många bra ytterforwards så man kommer att ha bra offensiv omgivning i alla de tre enheterna ser vi, säger Tomas Mitell.

Färjestad har nosat på en rad toppcentrar som har valt erbjudanden på annat håll. Både Patrik Lundh och Marcus Westfält är tänkbara fjärdecentrar, men Lundh väntas spela ytterforward när SHL-säsongen rullar igång den 17 september. Inom kort hoppas Färjestad att det ska komma loss en utpräglat offensiv center.

– Jag tror att vi kommer att göra mål så att det räcker oavsett om det är en offensiv center eller inte. Det viktiga är att det är något vi tror på och vi tror kan passa in i SHL och göra ett bra jobb, säger Tomas Mitell.

– Vi ser att de tre lajnsen kommer att ligga ganska lika precis som vi gjorde i slutspelet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS