Luleå inte intresserat – finländska stjärnan blir lagkamrat med Omark


4 augusti 2022
Luleå var inte så intresserat av den finländske VM- och OS-guldvinnaren Teemu Hartikainen. Nu uppges han ha gjort sitt val inför kommande säsong.
Och blir lagkamrat med en tidigare Luleåstjärna…

Mål- och poängmaskinen Teemu Hartikainen har som de flesta andra finländska spelare brutit upp från KHL efter Rysslands invasion av Ukraina. Den firade Salavat Julajev-stjärnan Hartikainen är Ufa-klubbens bästa målskytt i KHL genom tiderna med sina 157 mål på 472 KHL-matcher.

Ryktena runt Teemu Hartikainens klubbval inför många säsong har varit många. Men enligt Luleås vice general manager Ulf Engman har Luleå inte visat intresse trots rapporter om det motsatta. Det hetaste ryktet placerar nu Hartikainen i Genève-Servette i den schweiziska ligan. Enligt Watson.ch är Hartikainen och klubben överens om ett ettårskontrakt.

LÄS MERTimrå ska ha presenterat kontraktsförslag till ännu en drömvärvning

Det skulle innebära att han återförenas med Linus Omark. 32-årige Hartikainen och Omark har varit lagkamrater i ryska Salavat Julajev. I storsatsande Genève finns också en annan poängkung, svenske VM- och OS-backen Henrik Tömmernes. I Genève spelar också de finländska storspelarna och färska världsmästarna Sami Vatanen och Valtteri Filppula.