Timrå ska ha presenterat kontraktsförslag till ännu en drömvärvning


4 augusti 2022
Timrå närmar sig ännu en drömvärvning.
Den numera NHL-meriterade 24-åriga forwarden Jonathan Dahlén ska enligt Sundsvalls Tidning ha fått ett bud att ta ställning till.

Jonathan Dahlén har varit huvudfigur vid två tillfällen då Timrå IK tagit klivet upp till SHL. Den senaste säsongen fick den Tre Kronor-meriterade forwarden göra sin efterlängtade debut i NHL. Dahlén stod för 22 poäng (12 + 10) på 61 NHL-matcher för San Jose Sharks där han fick allt svårare att ta en plats.

Inför kommande säsong är Jonathan Dahlén kontraktslös, men det behöver han inte vara länge till. Enligt Sundsvalls Tidning ska Timrå ha presenterat ett kontraktsförslag för honom.

LÄS MEREx-leksingen byter NHL mot Europa – bekräftas: "Bevisat sitt värde"

Timrås nye sportchef Kimmo Kapanen vill inte bekräfta att det finns ett konkret bud, men det går inte att ta miste på klubbens stora önskan om att få hem Jonathan Dahlén.

– Jag kan säga som så att vi har pratat med "Jonte" ganska öppet hela tiden. Vi väntar bara på vad han själv vill och när han vet det, då är vi redo och kan börja det riktiga snacket om kontrakt, säger Kapanen till tidningen.

Timrå har lyckats få hem Anton Lander, Emil Pettersson och Anton Wedin inför kommande säsong. Jonathan Dahlén skulle inte heller bli någon billig spelare, men Kimmo Kapanen är hoppfull om att klara av det ekonomiska om han får chansen:

– Absolut. Det är vårt problem att lösa om han bestämmer sig för att han vill komma hem. Då måste vi lösa det på något sätt.