HockeyNews
PLUS

NHL-forwarden på Leksands lista – men här väntas han hamna

(23880) Michael Raffl/Dallas
Bildbyrån

Publicerad: 2 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
Leksand har visat intresse för NHL-forwarden Michael Raffl som är på väg tillbaka till Europa från Nordamerika.
Men Dalaklubben får tuff konkurrens.

Enligt den schweiziska tidningen Blick har den tidigare Leksandsforwarden Michael Raffl tillsammans med ex-Örebroforwarden Daniel Audette blivit erbjudna var sitt tvåårskontrakt av Lausanne.

Den schweiziska toppklubben har gjort sig av med den tidigare NHL-forwarden, tjecken Michael Frolik, och den kanadensiske backen Mark Barberio uppges hänga löst. Det gör att Lausanne, som vill inleda säsongen med inte mindre än sju importspelare, en mer än maxgränsen för antal ombytta utländska spelare per match, har utrymme för både Audette och Raffl. Lausanne har värvat Örebroforwarden Robin Kovacs.

Den 33-årige österrikaren Michael Raffl spelade två säsonger med Leksand i Hockeyallsvenskan och har sedan dess gjort 590 NHL-matcher och 179 poäng för Philadelphia, Washington och Dallas. 

LÄS MERLeksands forwardsjakt: Bekräftar intresse för NHL-forward

Leksands general manager Thomas Johansson bekräftade i början av juni att Michael Raffl fanns med på listan över tänkbara värvningar. Sedan dess har Leksand gjort klart med Marek Hrivik och värvat Marcus Karlberg, Kalle Östman och John Quenneville och har för närvarande 13 forwards under kontrakt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)