Västerås mardrömsbesked – drömvärvningen lämnar för SHL-spel


14 juni 2022
För elva dagar sedan presenterades Kalle Östman av Västerås.
Nu är centern klar för spel i Leksand.
– Man har ju suttit på läktaren sedan man var liten och kollat på Leksand och drömt om att någon gång få spela här, säger Östman i ett pressmeddelande.

Västerås och klubbens fans har drömt om Kalle Östmans återkomst sedan dagen han lämnade för spel i Djurgården 2019.

För elva dagar sedan besannades till slut drömmarna då det stod klart att centern skrivit på ett kontrakt över de tre kommande säsongerna efter att han lämnat Malmö.

Men glädjen blev kortvarig.

Under tisdagen presenterades han nämligen av Leksand, en klubb han representerat som junior, där ett tre årigt kontrakt väntar.

– Kalle är en otroligt härlig karaktär. Han besitter ett vasst spelsinne, han är en bra skridskoåkare och en skicklig passningsspelare. Kalle har dessutom en arbetsmoral och tävlingsinstinkt som verkligen sticker ut. Vi har tappat lite hjärta i klubben och i Kalle får vi en som brinner enormt mycket för Leksands IF. Vi hoppas att Kalle kan fortsätta utvecklas i vår miljö och bli en bärande spelare in i framtiden för Leksands IF, säger sportchefen Thomas Johansson.

Övergången är ett tungt slag för Västerås.

– Det är så hockeyvärlden är uppbyggd och här vi är i hierarkin. Det här tydliggör än en gång varför vi har vår treårsplan Gulsvart2024. Vi behöver avancera i seriesystemet så att vi inte hamnar i den här positionen gång efter gång. Sedan är det till delar likadant för SHL-klubbarna och Leksand som i det här fallet blir av med två av sina spelare till NHL. Men SHL-klubbarna har större plånböcker och möjligheter till att rekrytera ersättare och det är i den ligan vi behöver vara, säger sportchefen Patrik Zetterberg till VIK:s hemsida.