HockeyNews
PLUS

Efter två missade finalmatcher – Luleås skyttekung är tillbaka

(23516) Pontus Andreasson/LHF
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2022

Luleå får tillbaka skyttekungen Pontus Andreasson.
Inför finalmatch 5 mot Färjestad har han dessutom både han, Linus Omark och Sami Lepistö nött lite extra.
– Vi testade på lite nya saker så får vi se om det kommer till användning sedan på matchen, säger Andreasson till Luleås hemsida.

Färjestad fick tillbaka backkuggen Mikael Wikstrand i förra finalmatchen i Karlstad där Färjestad vann med 3–2 på övertid i en tillställning som höll på till efter midnatt. Men Wikstrand gjorde bara tre byten i början av matchen. Mot Luleå på lördagen ska han få spela mer är tanken.

– Han har varit borta en tid. Han kände på det och lite beroende på hur matchen gick. Vi var nöjda med våra sex backar så vi räknar med att han åker med till Luleå, säger FBK-tränaren Tomas Mitell.

LÄS MERLuleåbacken om bedömningsnivån i SM-finalen: "Känns som fängelseregler"

Luleå får i sin tur tillbaka Pontus Andreasson som har öst in åtta mål i SM-slutspelet, men han har missat de senaste två finalmatcherna då Einar Emanuelsson vikarierat på hans plats bredvid Linus Omark och Juhani Tyrväinen.

– Det känns otroligt skönt. Kul att vara tillbaka. Det har varit jobbigt att sitta vid sidan, men nu är jag fullt med, säger Andreasson på lördagen till Luleås hemsida.

LÄS MERBröderna väljer att stanna i HV71: "Resan har varit fantastisk"

För Luleå har hemmastödet varit enormt. I Karlstad fick däremot Linus Omark höra busvisslingar och burop under den senaste matchen.

– Det hör inte jag, hävdar Omark.

Från senaste matchen var Luleås poängkung (4 + 13 på 17 matcher) nöjd med att hans lag kunde hämta upp ett 2–0-underläge och ta matchen till förlängning.

– Vi är nära att avgöra några gånger. Sudden är lite slump, de tog den fajten och det är bara att ladda om.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS