HockeyNews
PLUS

Björklövens viktige back närmar sig comeback: "Finns ett hopp"

(23433) Charles David Beaudoin/Björklöven
Axel Boberg/Bildbyrån

Publicerad: 2 maj 2022

JÖNKÖPING. Björklövens SHL-chans lever. Och till nästa match kanske laget får förstärkning av backen Charles-David Beaudoin.
– Han var ute på värmningen, så ett hopp finns, säger Björklöven-coachen Viktor Stråhle.

Med underläget 3–1 i matcher såg det nattsvart ut för Björklöven. Men efter en smakstart och två snabba mål mot HV71 i utsålda Husqvarna Garden fick Löven grepp om halmstrået och sedan var det inte mycket snack. Björklöven gick ifrån till 5–1 i den andra perioden och kunde sedan hålla ifrån och vinna med 7–2.

– Jag tycker att vi kom ut på ett ruggigt bra sätt, framför allt i första perioden. Vi kommer ut, vi sitter ihop fem man. Vi jobbar hårt tillsammans. Vi spelar med en större smartness än vad vi har gjort tidigare, tycker jag. Vi har haft det stundtals i matcher, säger Björklövens coach Viktor Stråhle

Till match sex i Umeå på onsdag kväll finns det en möjlighet att backen Charles-David Beaudoin är spelklar igen efter den bentackling han fick tidigt i den andra finalmatchen och som gjort att han missat de tre senaste.

LÄS MERBjörklövenhjälten efter HV-krossen: "Vi ville komma hit och förstöra"

Björklöven-tränaren Viktor Stråhle hade anledning att vara nöjd med mycket i 7–2-vinsten i Jönköping. Laget fick utdelning i både powerplay och boxplay och var effektivt.

– Generellt spelar vi bättre ihop som fem man på isen och hjälper varandra. Vi spelar lite större och lite mognare än vad vi har gjort tidigare.

Björklöven-coachen Viktor Stråhle ser fram emot nästa möte med HV71 i Umeå. Foto: Bildbyrån.

Mot Modo lyckades Björklöven vända och vinna efter att ha hamnat i 3–2-underläge i matcher i semifinalen. Vinsten i Småland ger laget en push inför nästa möte i Umeå.

– Det är klart som fan att vi kommer att bära med den här känslan. Vi vet att vi har varit bra i den här ishallen. Nu ska vi hem och vi har varit ruggigt bra i vår ishall också. Vi har två plumpar men nu ska vi hem och göra match av det.

Sportchefen Per Kenttä har liknat Björklöven vid ett visst djur.

– Jag hörde att vår sportchef sa att katter har nio liv och nu förvandlade vi oss till ett lejon istället. Vi får väl vara det, säger Stråhle och garvar.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS