Björklövenhjälten efter HV-krossen: "Vi ville komma hit och förstöra"

1 maj 2022
JÖNKÖPING. Christopher Bengtsson spräckte sin slutspelsnolla och såg till att Björklöven gav HV71 en mardrömsstart på det som skulle bli en festkväll i Husqvarna Garden.
– Exakt, vi snackade om det och vi ville komma hit och förstöra. Framför allt ville vi komma hem till Umeå igen och få en till match med chansen där, säger Bengtsson.


Det blev ingen HV71-fest. Det blev 7–2 till Björklöven och nu väntar en sjätte allsvensk final.

Segern kan ha varit lite extra skön för Christopher Bengtsson. I grundserien gjorde han Björklövens sista mål i hemmavinsten mot Västerås inför slutspelet. Det var den 16 mars och det var hans 22:a mål för säsongen.

Inte förrän Löven låg riktigt risigt till kunde Bengtsson göra sitt första mål i slutspelet i den 17:e matchen.

– Jag har haft lägen, men pucken har inte velat in. Jag har inte tänkt på det på sistone, det var mer tidigare, säger Bengtsson efter Björklövens storseger.

LÄS MEREk: HV71 föll på eget grepp – då tog Björklöven chansen

Han hade ett friläge i ett powerplay för HV71, men då gjorde HV:s målvakt Filip Larsson en vass räddning.

– Man hade kunnat få lite mer utdelning, kanske, men vi vann och det var det viktigaste.

7 000 åskådare skapade ett mäktigt drag i arenan och Björklövens klack gjorde sitt. Och Björklöven fick ordning på sitt powerplay när Olle Liss via en HV-klubba gjorde 1–0.

– Jag tycker att vi kommer ut bra. Vi kom hit för att spela. Vi kom inte hit för att försvara oss, då är det svårt. Vi kom hit för att spela och gör en jättebra första period och sätter tonen för matchen.

Och sedan fortsatte ni…?

– Ja, exakt. Vi hade bra utdelning i andra. Vi hade kanske lite långa anfall emot oss, men hade bra effektivitet. Jag kommer inte ihåg vad det stod efter andra (5–1).

Björklövens 7–2-vinst var den fjärde i rad där något av bortalagen vinner i finalen. HV71:s hemmavinst i match ett är den enda hittills.

Vad kan det bero på att det är svårt att vinna hemma?

– Jag vet faktiskt inte. Jag tycker att vi gör en bra match hemma sist. Det är små marginaler att vi inte vann den. Jag vet inte vad det kan bero, men vi ska hem och vinna nu i alla fall, säger Bengtsson.

Björklöven låg under mot Modo i semifinalen med 3–2 i matcher, men vände och vann. Nu är läget detsamma mot HV71 efter en räddad matchboll.

– Vi snackade om det före matchen. Vi har haft några game 7, eller matcher där vi har haft kniven mot strupen. Så vi känner oss starka i det läget. En bra match.

Och nu fick ni sätta stopp för HV71:s fest?

– Exakt, vi snackade om det och vi ville komma hit och förstöra. Framför allt ville vi komma hem till Umeå igen och få en till match med chansen där. Det var det vi såg framför oss och nu ska vi ge allt för att göra det bra där, säger Christopher Bengtsson.