Frölunda om Johan Sundström och om luckan i sportsliga organisationen


7 mars 2022
Frölunda har fått klara sig utan Johan Sundström i de senaste tre SHL-matcherna.
Sportchefen Fredrik Sjöström berättar här om statusen för honom och hur klubben resonerar om ersättare för den assisterande sportchefen Björn Liljander.

Frölundaforwarden Johan Sundström har inte spelat sedan 27 februari och missade bortamatcherna i helgen då Göteborgslaget föll mot både Djurgården och Brynäs.

Frölunda hoppas ha Sundström, som har gjort 13 poäng (5 mål, 8 assist) på 42 SHL-matcher, tillbaka i laget till torsdagens toppmöte med Växjö i Scandinavium.

– Jag räknar ganska iskallt med att han är med här till veckan. Det var en sjukdom, ingen covid, utan säsongsbetonat, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

På måndagen blev det officiellt att den assisterande sportchefen Björn Liljander lämnar Frölunda efter säsongen.

– Vi ska snacka ihop oss lite här internt, men det är klart vi skulle vilja ha in någon ersättare i någon form och funktion. Jag tror att det behövs i dagens SHL och hockeyvärld. Det är klart att vi tittar på det, säger Sjöström om luckan som uppstår i organisationen.

LÄS MERRyktas ta över Malmö – lämnar nu Frölunda: "Bra för båda parter”

Fler och fler klubbar har två sportchefer eller general managers för att klara av alla arbetsuppgifter på SHL-nivå.

– Det är kanske inte någon jättestress eller panik utan vi kommer att ta oss lite tid att utvärdera vad det är vi vill ha och vad vi söker, säger Sjöström.