HockeyNews
PLUS

Tidigare SHL-stjärnorna lämnar sina KHL-klubbar – hit ska Juvonen

(16716) Janne Juvonen/Leksand
Daniel Eriksson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 1 mars 2022

FacebookXWhatsApp

Den före detta Växjö-forwarden Geoff Platt bryter upp från sin KHL-klubb Salavat Julajev precis före slutspelsstarten.

Den tidigare Jokerit-målvakten Janne Juvonen har hittat en ny klubb att spela för efter det att Jokerits säsong ställdes in.

ANNONS

Till följd av Rysslands invasion av Ukraina drog sig den finländska KHL-klubben Jokerit ur slutspelet Gagarin Cup. Före deadline för övergångar den 1 mars har en rad Jokerit-spelare efter en gemensam överenskommelse med klubben lämnat Helsingfors för att avsluta säsongen i andra lag och ligor.

För den tidigare Leksands- och Mora-målvakten Janne Juvonen går flyttlasset till Schweiz där han ska spela för Ambri-Piotta, skriver klubben på sin hemsida. Juvonen, 27, har ett utgående kontrakt med Jokerit där han spelat 23 KHL-matcher den här säsongen och med en räddningsprocent på 89,6.

ANNONS

Den förre Växjö-forwarden Geoff Platt, 36, som både har kanadensiskt och belarusiskt pass har bestämt sig för att lämna Ufa-klubben Salavat Julajev, uppger Championat.com.

LÄS MER: Amerikanske poängkungens val – lämnar KHL-laget inför slutspelet

Platt har spelat hela 630 KHL-matcher sedan 2008/2009 och har gjort 332 poäng. Enligt Championat.com lämnar han nu Ryssland, vilket även Sibir Novosibirsks amerikanske poängkung Nick Shore har gjort. I Shores fall på inrådan av USA:s utrikesdepartement.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln