HockeyNews
PLUS

Därför saknas Djurgårdens KHL-värvning i mötet med Skellefteå

(22424) Djurgården/Emile Poirer
Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 21 februari 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården laddar för match i Skellefteå.

Men det blir utan sista minuten-värvningen från KHL Émile Poirier.

ANNONS


Djurgården har tre raka vinster hemma på Hovet. Därför görs inga ändringar i laget. På tisdagen väntar bortamatch mot Skellefteå. Dinamo Riga-centern Émile Poirier landade i Stockholm natten mellan lördag och söndag, men kommer inte att kunna spela för Djurgården under tisdagen.

ANNONS


Hans utrustning från Montreal har inte hunnit komma till Sverige så han tränade inte under måndagen med laget.


ANNONS

– Nej, han har ingenting. Inte ens civila väskan, säger Djurgårdens huvudcoach Joakim Fagervall till HockeyNews.se.


Förhoppningen är att Poirier ska kunna debutera på torsdag i nyckelmatchen mot Malmö hemma på Hovet. Men troligen får han träna på egen hand på is under tisdagen och onsdagen och sedan vara med på matchvärvningen på torsdag.

ANNONS


LÄS MERSebastian Strandberg om skadan: "Jag blev chockad när vi röntgade"


ANNONS

Djurgården vann mot Linköping i lördags efter ett sent avgörande. Med nio sekunder kvar kunde Filip Cederqvist skjuta 3–2 i powerplay.


Annars var Fagervall inte jättenöjd med numerärt överläge mot LHC.

ANNONS


– Jag tycker att vi borde göra något bättre för vi har ett bra powerplay, säger Fagervall, som när han till matchen mot Linköping fick tillbaka William Eklund lyfte ut formstarke Tim Söderlund från powerplay.


ANNONS

– Söderlund spelar inte på den postionen utan det är mer Willes position. Vi kommer förmodligen att justera vårt powerplay längre fram när Émile är med för han har en position som han brukar spela på i PP. Vi vill inte ändra för mycket nu, säger Fagervall.


Djurgårdscoachen är nöjd med mycket annat i spelet för närvarande.

ANNONS


– Jag tycker att vi långa stunder känner oss ganska trygga med på sättet vi agerar. Även om Linköping har mycket puck så har vi 28 skottförsök emot oss i den matchen. Det brukar ligga på bra mycket mer. 19 träffade mål. Normalt brukar det ligga runt 40 skottförsök. De har nio farliga chanser, andra perioden tycker jag är värst. Där har de fem farliga målchanser och vi har inga. Sedan kommer vi upp till 4-5 till slut, säger Fagervall.


ANNONS


– Jag tycker att försvarsspelet i egen zon ser bättre ut och försvarsspelet över hela banan. Spelet utan puck är bättre. Där tycker jag att vi är mer dedikerade att göra det vi kommer överens om att göra. Grabbarna ska ta åt sig det. De gör ett bra jobb där.


Hur gör ni med scouting av motstånd?


– Väldigt lite. Nu vill vi sätta ett spel som vi känner oss trygga med. Vi tittar på detaljer i alla motståndares spel där vi känner att vi måste göra en viss förändring för att det ska funka. Men inga stora penseldrag på motståndarna utan bara oss själva.


Under måndagsträningen tände Joakim Fagervall till ute på Hovets is och avbröt en övning då han höjde rösten.


– Ja, men jag tycker att det var lite slappt. Vi lirade för svårt. Rakt, enkelt och hårt, det är det vi vill göra. Men det blev bättre, säger Djurgårdscoachen.


Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln