HockeyNews
PLUS

Monsterpriset får Djurgården att backa – men en talang skriver kontrakt

(22213) Ryan Spooner David Rundblad
Foto: (c) photo.khl.ru/Yury Kuzmin Anton Basanayev

Publicerad: 8 februari 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården jagar nyförvärv inför deadline för övergångar den 15 februari.

• En klassback har nobbat.

• En center har en prislapp som är svindlande hög.

Men en talangfull forward har däremot skrivit på ett rookiekontrakt.


Djurgårdens tillförordnade sportchef K-G Stoppel fortsätter jakten på nyförvärv och en back och en center prioriteras under den sista veckan för övergångar.


Enligt uppgifter till HockeyNews.se ska Stoppel ha undersökt vad det kostar att plocka in den 30-årige kanadensaren Ryan Spooner som har över 300 NHL-matcher på meritlistan och som för närvarande spelar för KHL-klubben Avtomobilist Jekaterinburg.


Centern har gjort 34 poäng (11 mål, 23 assist) på 45 KHL-matcher den här säsongen vilket gör honom till lagets poängkung.


Men han kostar därefter. Kvar på hans kontrakt med Avtomobilist återstår flera miljoner kronor. Plus bonusar. Det gör att prislappen hamnar någonstans mellan fyra och fem miljoner kronor. Alltså samma summa som för två år sedan då Leksand försökte köpa loss Ryan Spooner från KHL-klubben Dinamo Minsk, men avskräcktes av den svindlande kostnaden.


LÄS MERLISTA: Tio KHL-stjärnor som kan förstärka SHL-lagen innan deadline


K-G Stoppel medger att han har hört sig för om Ryan Spooner, men vill inte kommentera några detaljer.


Djurgården ska enligt uppgift även ha lyssnat med den förre Skellefteåbacken David Rundblad, som spelar för Sotji som missar slutspelet i KHL, om han är intresserad av att avsluta säsongen i Stockholmsklubben.


Men där var svaret nej.


Så Djurgårdens sökande efter förstärkning fortsätter.


Jonathan Lekkerimäki har spelat 120 minuter i SHL med Djurgården och har därmed spelat ihop till ett rookiekontrakt. Foto: Bildbyrån.


Under tiden är Djurgården på väg att skriva kontrakt med den 17-årige forwarden Jonathan Lekkerimäki. Han har spelat 15 SHL-matcher och passerat 100 spelade minuter vilket gör att han är kvalificerad för ett rookiekontrakt.


Högerskytten har gjort fyra mål och två assist än så länge. Att han skriver på för Djurgården väntas bli klart inom kort.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)