HockeyNews
PLUS

Jublande glad Daniel Brodin om OS med Tre Kronor – och framtidstankarna

(11495) Daniel Brodin/Tre Kronor
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 21 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Daniel Brodin har inte spelat i Tre Kronor sedan december 2019.

Om några veckor ska den förre järnkaminen i Djurgården spela OS i Peking.

– Så jävla sjukt, alltså. Jag är så jävla glad. Det känns lite svårt att förstå faktiskt, säger Brodin till HockeyNews.se.

ANNONS


När HockeyNews.se når Daniel Brodin ska han precis ladda för match med klubblaget Fribourg-Gottéron i den schweiziska ligan.

ANNONS


Klockan 13.00 på fredagen var han en av de 14 forwards som Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv presenterade som ska få spela i OS i Peking. Turneringen börjar den 9 februari. På Daniel Brodins 32-årsdag.


ANNONS

– Det är bara så jäkla stort. Det är svårt att ta in. Jag blev så glad när de hörde av sig, säger Brodin.


Senast han spelade i Tre Kronor var i Channel One Cup i Moskva 2019. Det är över två år sedan ex-djurgårdaren var med i landslaget.

ANNONS


Så en liten skräll kan det kallas även om Garpenlöv skarpt gillar den fysiskt spelande forwarden.


ANNONS

– OS är OS. Det är svårt att komma med. I år har jag haft kontakt med ledarna även fast jag inte har varit med. Det krockade med schemat så jag har ändå haft kontakt, förklarar Brodin.


ANNONS

Daniel Brodin spelade i Tre Kronor 2019/2020, som här mot Tjeckien i Leksand, och är nu tillbaka. För att spela i OS. Foto: Bildbyrån.


– Det har gått bra här och jag såg det nu, jag har spelat 40 landskamper. Jag vet hur vi spelar och de vet lite vad de får av mig. Vi känner varandra på så sätt.

ANNONS


Tre Kronors lag till Peking blir lite mer defensivt inriktat än normalt med många karaktärsspelare och inte så många skyttekungar.


ANNONS

– Ja, det sa han på presskonferensen att det är så de har tänkt, och det är jag glad för. Det är kanske därför jag får chansen också. Det känns som ett bra lag, roligt lag, bra grabbar. Vi kan ha det kul!


LÄS MEROfficiellt: Här är Tre Kronor-spelarna som ska slåss om OS-guldet 2022

ANNONS


För Daniel Brodin var förra säsongen lite trasslig på så sätt att han hade svårt att platsa i Fribourg-Gottéron. Bara fem utländska spelare får byta om och spela och då hamnade han på läktaren emellanåt.


ANNONS

Den här säsongen, som är hans sista på kontraktet, har det gått bättre. Brodin har också gjort 17 poäng (9 mål, 8 assist) på 34 matcher.


– Jag har lirat alla matcher och det har gått bra. Laget har gått bra och det känns mer som att åren innan är det några stycken som har gjort de flesta poängen och har haft mest speltid. I år har vi spritt ut både speltid och poäng och det är därför vi har varit bra. Vi har folk som har lyft sig och vi har ett spelsystem som är tydligt. Det är den största nyckeln.

ANNONS


Med ett utgående kontrakt behöver Brodin fundera över sin framtid.


ANNONS

– Jag har försökt vara i nuet. Vi går in i februari snart och det är då man brukar prata. Sedan kom det här (OS) som något jäkligt positivt och jag är jätteglad och ser fram emot det, verkligen.


ANNONS

Det brukar göra rätt ont att möta Daniel Brodin. Här är han i Djurgårdströjan i kamp med Frölundas Ryan Lasch i SM-finalen 2019. Foto: Bildbyrån.


Djurgården som klubb har genom både förre sportchefen Joakim Eriksson och den nuvarande K-G Stoppel en kontakt med Daniel Brodin om nästa säsong och framtiden.

ANNONS


– Det har varit samma hela året egentligen. Vi har hållit en kontakt. Det är inte mer än så, så får vi se. Det börjar bli februari och det brukar väl finnas en tid när man pratar mer. Det brukar bli mot slutet av säsongen att man diskuterar mer. Nu kom det här och jag försöker fokusera på det.


ANNONS

LÄS MERTre Kronor-ledningen nobbar toppnamn – därför är de inte uttagna till OS


Än så länge har inte kontraktet med Fribourg-Gottéron förlängts.

ANNONS


– Jag pratar lite med min agent. De har inte sagt nej, men de har inte sagt ja heller. Jag har sagt till min agent att jag vill fokusera på nuet. När de finns något som man kan ta på, då vill jag veta det då, säger Brodin med siktet närmast inställt på OS i Peking.


ANNONS

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln