Landslagsuppdrag väntar för SHL-trion – ska spela OS för Tjeckien


13 januari 2022
Under torsdagen tog Tjeckien ut sin trupp till OS.
Då fanns tre SHL-spelare med.


Redan före torsdagens presskonferens hade IK Oskarshamns general manager Thomas Fröberg fått veta att IKO:s tjeckiska bröder, Hynek Zohorna och Tomas Zohorna, finns med i det tjeckiska OS-laget.


– Det har vi fått, säger Fröberg till HockeyNews.se.


– Det är ingen fara. Eller fara och fara. Jag håller med (Roger) Rönnberg i det han säger. Jag jobbar för IK Oskarshamn.


Men medan Frölundas coach Roger Rönnberg gått ut hårt med att säga att han tänker göra allt för att hans spelare inte ska åka iväg till Peking-OS är Fröberg mjukare i tonen.


Frölunda blir av med sin tjeckiska landslagscenter Michael Spacek under OS.


– Jag skulle aldrig göra någonting för spelarens skull. Vi löser det inom SHL i och med att vi kanske får flytta några matcher. Om vi har lika många borta så spelar vi, säger Oskarshamns general manager Thomas Fröberg.


Tomas Zohorna spelade OS för Tjeckien 2018. Nu har Oskarshamnsspelaren blivit uttagen till OS i Peking i februari. Foto: Bildbyrån.


Han räknar med att ha Hynek och Tomas Zohorna i laget fram till den 1 februari. OS pågår mellan den 9 och 20 februari.


LÄS MERTuffa avbräck på backsidan i Växjö – då får JVM-tjecken SHL-debutera


Oskarshamn har matcher i SHL medan OS pågår. Men i och med att minst två av IKO:s spelare ska till OS, och Fredrik Olofsson är aktuell för Tre Kronor, kan smålänningarna få matcher flyttade om motståndarna inte har med några spelare i någon av OS-nationernas lag.


– Förutsättningarna vet vi om i SHL och Hemlin (SHL:s sportchef Johan Hemlin) gör ett sånt jävla jobb så det finns inte ord för det, berömmer Thomas Fröberg.