HockeyNews
PLUS

Stjärnan kastar gipset – så här är skadeläget i Färjestad inför julen

(21712) Lindqvist Nygård Wikstrand
Bildbyrån

Publicerad: 22 december 2021

FacebookXWhatsApp

Färjestad är på gång i SHL och gick på jullov efter tre raka trepoängare.

På onsdagen kastar målmaskinen Michael Lindqvist sitt gips och tränaren

Johan Pennerborn hoppas att flera av hans nyckelspelare är helt återställda snart.


Färjestadsforwarden Michael Lindqvist har missat de senaste nio matcherna i SHL på grund av en bruten tumme.


Sedan den 9 oktober har han bara spelat fyra matcher och säsongen har varit ryckig för honom. Men på onsdagen får han ta bort gipset runt den skadade handen.


– Sedan får vi se. Det handlar lite om rörlighet och få ett okej att skadan har läkt som den förväntas ha läkt, säger FBK-coachen Johan Pennerborn till HockeyNews.se.


Michael Lindqvist har kunnat åka skridskor och träna på bra, men det gäller att komma igång med skyttet och hitta tajmingen i spelet med puck igen.


Michael Lindqvists senaste match för Färjestad var den 18 november mot Malmö. Foto: Bildbyrån.


Så frågan är när Lindqvist kan spela i Färjestad igen.


– Svårt att svara på exakt, men det är klart att vi har en förhoppning om att Lindqvist om en vecka eller två bort ska vara tillgänglig för oss igen. Han har bara spelat elva matcher i höst.


LÄS MERRydahl sköt sitt första mål i Tre Kronor – men vill se skärpning


Färjestadsforwarden Joakim Nygård spelade med Tre Kronor i Channel One Cup i Moskva förra veckan, men redan i den första matchen mot Ryssland på torsdagen fick han en motståndares axelkåpa mot huvudet och klev av redan i den första perioden.


Sedan blev Nygård hemskickad till Karlstad. Han mår under omständigheterna väl och har känt sig för på en träningscykel, men det är osäkert om han kan spela på annandag jul borta mot Linköping.


– Man har alltid en förhoppning. Samtidigt är det så jäkla lurigt det där för vi har haft några smällar under åren som jag har varit tränare i Färjestad, både (Anton) Grundel och (Per) Åslund och nu Jens Westin, så det är svårt att säga nånting. Det är bättre att inte säga nånting, tyvärr. Jäkla tråkigt och allra mest tråkigt är det för individen, säger Pennerborn.


LÄS MERTre Kronor-kaptenen ovetande om SHL-lagens toppvärvningar: "Oj, oj, oj!"


Backen Jens Westin lider av sviterna efter en hjärnskakning och det är oklart när han kan spela igen.


För lagkaptenen Mikael Wikstrand har det också funnits ett problem som gjort att han har missat tre av fyra matcher i december.


Det har sin förklaring.


– Han har haft ett bekymmer med ett finger som har varit lite trasigt på honom. Jag tror att han kan komma att bli än bättre för oss här ju längre det går, säger Färjestadscoachen Johan Pennerborn till HockeyNews.se.


Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!