Djurgårdens Linus Videll bryter tystnaden: "Aldrig haft som krav att vara kapten"


26 november 2021

Linus Videll bryter tystnaden.

Djurgårdsstjärnan, som petades som lagkapten av förre tränaren Barry Smith elva matcher in i SHL-säsongen, vill klargöra ett par saker.För första gången på tio år är stjärnforwarden Linus Videll hemma i SHL efter en framgångsrik tid i KHL för att spela med sin moderklubb Djurgården.


När lagkaptenen Jacob Josefson kort före SHL-starten tvingades ta en timeout efter att ha drabbats av nya sviter efter tidigare hjärnskakningar behövde Djurgården och huvudtränaren Barry Smith utse en ny lagkapten.


Spelarna i laget fick säga sitt och i det läget var Linus Videll och Sebastian Strandberg assisterande lagkaptener.


– Alla spelare fick lämna fem röster idag på spelare så får vi se vem det ska bli. Barry (Smith) pratar om att han inte vet om vi ska ha en kapten eller om vi ska ha en kaptensgrupp. Vi får se hur det blir, sa Videll till HockeyNews.se den 7 september.


Det här var bara dagarna efter det att San Jose-forwarden Marcus Sörensen återvänt från NHL och skrivit på för Djurgården så han fanns också med i kaptensomröstningen.


LÄS MERDjurgårdens väg till ny lagkapten – så kan laget se ut i premiären


Enligt SVT vann Linus Videll omröstningen och utsågs till ny lagkapten och fick bokstaven C på sin matchtröja.


Men elva matcher in i säsongen bytte Djurgården lagkapten och Marcus Sörensen fick istället C:et på sin tröja. Enligt SVT hade Barry Smith lovat Sörensen att bli lagkapten.


Nyligen anmäldes Djurgården av Linus Videll för kränkande särbehandling, något som Expressen var först med att berätta. En utredning ledd av två utomstående personer undersöker ärendet för att se om klubben agerat felaktigt.


På fredagen bryter Linus Videll tillfälligt tystnaden för att klargöra ett par saker.


– Jag har aldrig haft som krav att jag ska vara kapten eller assisterande kapten och jag har fortfarande inte som krav att ha en bokstav på bröstet, säger han till HockeyNews.se.


Utredningen pågår och är ännu inte avslutad. Under tiden spelar inte Linus Videll med Djurgården och han har heller inte tränat med laget på is den senaste tiden.


– Jag kan bekräfta att det SVT skriver, att laget röstade fram mig som kapten, stämmer, fortsätter Videll.


Innan han avslutar:


– I övrigt så tycker jag att det är fel att kommentera mer innan utredningen är klar.


Djurgården ligger sist i SHL efter 21 matcher och har tagit 15 poäng. Linus Videll är, trots att han har missat tio matcher, femma i den interna poängligan och har gjort tre mål och fem assist på elva matcher.