HockeyNews
PLUS

Klart: William Eklund skickas tillbaka till Djurgården

(20908) William Eklund
Bildbyrån

Publicerad: 5 november 2021

FacebookXWhatsApp

William Eklund har spelat nio matcher för San Jose Sharks under hösten och har stått för fem assist.

Nu skickas han tillbaka till Djurgården, meddelar NHL-klubben. 

William Eklund har stått för en ganska stark start i NHL och har spelat mycket för San Jose Sharks. Nu har han nått nio spelade matcher, vilket innebär att San Jose hade ett beslut att fatta. 

Om de skulle behålla honom i Kalifornien skulle ett år av hans treåriga rookiekontrakt förbrukas den här säsongen. Alternativet var att skicka honom tillbaka till Djurgården för ytterligare ett år i SHL och då skulle han ha alla tre åren kvar på kontraktet. 

San Jose Sharks har nu fattat beslutet att skicka tillbaka Eklund till Djurgården för att spara kontraktet och ge Eklund ytterligare ett år i SHL för att utvecklas. 

En välkommen förstärkning för Djurgården, som har haft stora skadeproblem under den första tredjedelen av SHL-säsongen.

– Det här var ett av de tuffaste beslut vi var tvungna att fatta. Williams enastående skicklighet och blick har varit uppenbar sedan han deltog i vår rookieturnering i september, säger San Joses general manager Doug Wilson till klubbens hemsida.


Doug Wilson fortsätter:


– Under sina nio NHL-matcher har han som tonåring visat att han kommer att bli en speciell spelare i den här ligan, men i slutändan känner vi att det ligger i hans intresse för den långsiktiga utvecklingen att återvända till Sverige och fortsätta jobba på att bli den dominerande spelare vi vet att han kan vara.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)