Djurgården överväger byte av lagkapten: "Vi ska prata om det"


16 oktober 2021

STOCKHOLM. Djurgården är jumbo i SHL efter tio matcher. Nu överväger Stockholmsklubben att byta lagkapten.

Linus Videll kan, enligt uppgift till HockeyNews.se, ersättas av Marcus Sörensen.

– Vi ska prata om det, säger assisterande coachen Nichlas Falk.Det var i försäsongsturneringen Skoda Trophy i Södertälje som Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson fick tillbaka symptomen efter den hjärnskakning som i januari satte stopp för hans säsong.


Josefson är borta på obestämd tid.


Linus Videll har blivit utsedd till lagkapten, men inför SHL-säsongen antydde Djurgårdens huvudcoach Barry Smith att det kunde bli en roll som roteras i laget mellan de assisterande lagkaptenerna.


Efter tio matcher är det nu något som är aktuellt. Enligt uppgift till HockeyNews.se pågår diskussioner i tränarstaben och det kan bli så att Marcus Sörensen, som är en av de assisterande, får ta över och vara lagkapten i de kommande tio SHL-matcherna.


– Vi nämnde det nu imorse för varandra och så ska vi prata vidare om det på bussen upp så får vi se hur det blir, säger Djurgårdens assisterande coach Nichlas Falk till HockeyNews.se inför bortamatchen mot Timrå på lördagskvällen.


LÄS MERDjurgårdens väg till ny lagkapten – så kan laget se ut i premiären


– Videll har gjort ett jättebra jobb så vi får se om vi fortsätter med honom eller om vi roterar.


Och Marcus Sörensen står på tur?


– Det vet jag faktiskt inte. Det är några stycken i gruppen med Tom (Nilsson), ”Sören” (Marcus Sörensen), (Sebastian) Strandberg och Rhett (Rakhshani) är med där också. Det är under diskussion.


Djurgården tränade ett kort ispass på fredagen där de flesta var med. 6–4-förlusten var den sjunde raka nollpoängaren och Djurgården är jumbo i tabellen.


– Istället för att tycka synd om oss själva körde vi på i 25 minuter ungefär i högt tempo, inga taktiska grejer utan bara blåsa igenom kroppen och få upp lite svettning och förbereda sig för (Timråmatchen) fysiskt.


LÄS MERDjurgårdskaptenen efter sjunde raka förlusten: "Förtroende för Barry"


Djurgårdens läge är prekärt och det var ett långt dygn i och med förlusten mot Luleå. Situationen är fortsatt ansträngd sportsligt.


– Vi har Timrå och Oskarshamn till veckan så det gäller att vi steppar upp lite eller komma tillbaka prestationsmässigt där vi var mot Färjestad, menar Falk.


Backen Marcus Högström tränade lätt på is på fredagen och förhoppningen är att han ska kunna vara tillbaka för fullt på måndag då även Marc-André Gragnani gör sitt första träningspass med laget den här säsongen.


– Kan (Högström) träna för fullt på måndag blir han aktuell för matchen på torsdag. Jag tror inte att det har blivit något bakslag.


Matt Lorito ska enligt uppgift till HockeyNews.se kliva in i laget efter att ha varit petad mot Luleå.


– Nu blev (Peter) Holland avstängd så vi har inte riktigt satt laget ännu. Killarna vet inte hur laget kommer att vara, men Lorito kommer att vara aktuell för spel, så är det ju, säger Nichlas Falk.


Efter bänkningen mot Färjestad och petningen mot Luleå är Matt Lorito enligt uppgift tillbaka i Djurgården mot Timrå. Foto: Bildbyrån.


Linus Videll tog Hollands centerplats i en kedja med Paul Carey och Rhett Rakhshani och det lutar åt att trion fortsätter tillsammans mot Timrå.


– En ovan roll för Videll att komma in som center, men jag tycker att han skötte sig bra.


Filiph Engsund var extraforward mot Luleå.


– Han har varit lite utanför och han var trettonde forward så när Holland fick matchstraff kom han in och gjorde det bra tycker jag, och vi, så han blandar sig i leken om att få spela. Han visade att han verkligen tar det på rätt sätt och inte surar. Han är verkligen en positiv kille och gör det jättebra när han kommer in. Även han är aktuell att komma in, säger Nichlas Falk.