HockeyNews
PLUS

Djurgårdskaptenen efter sjunde raka förlusten: "Förtroende för Barry"

(20881) Linus Videll/DIF
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 14 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har sju raka förluster och bara fem poäng på tio matcher i botten av SHL-tabellen.

Frågan är nu om Barry Smith är den som ska vända läget åt Djurgården.

– Vi har fullt förtroende för honom. Idag är det inget som har med Barry att göra, säger Djurgårdens lagkapten Linus Videll till HockeyNews.se.


Det var en dämpad och lätt bedrövad Barry Smith som summerade Djurgårdens 6–4-förlust hemma mot Luleå på Hovet.


Djurgården har efter en 3–2-vinst på övertid mot Brynäs inte lyckats vinna och nu är det sju raka nollpoängare.


Frågan är om Barry Smith kan få stopp på förlusterna och leda Djurgården uppåt från jumboplatsen.


– Bra fråga. Jag tror att som coach, särskilt jag själv, försöker alltid hitta ett sätt att vinna en match. Som jag säger till spelarna kan alla matcher vinnas på något sätt. Ibland blir du utspelad men har ändå chansen att vinna, ibland vinner målvakten matchen och ibland har du tur, säger Smith utan att direkt svara på frågan om han är rätt person att ta Djurgården ur det som ser ut som en kris.


LÄS MERMatchstraff för Djurgårdsstjärnan – Luleåbacken förd till sjukhus


– Jag försöker förbereda det här laget på att vi kan vinna varje enskild match. Jag har aldrig en tanke på något annat än att försöka vinna matchen.


Barry Smith höll ett tal till Djurgårdsspelarna på Hovet före matchen.


– Idag var det lite extra känslosamt för jag fick ett sms av en av mina före detta spelare som inte har spelat på två år och jag försökte föra det vidare till spelarna om passionen för att spela hockey, men det kanske slog fel ut, att det var för mycket passion, jag vet inte, säger Smith.


Mot Luleå var Matt Lorito petad. Tidigare har både Tobias Ekberg och backkollegan Josef Ingman varit petade och Ekberg har flyttat vidare till Leksand.


Forwarden Filiph Engund fick börja som extraforward innan Peter Holland drog på sig ett matchstraff i den första perioden mot Luleå.


Matt Lorito fick extra skridskoträning med fystränaren Jimmie Ölvestad istället för att spela mot Luleå. Det som en konsekvens av en mindre lyckad match mot Färjestad där han blev bänkad tidigt.


– Det är en fråga om att vilka vi tror kan vinna en speciell match. Om det är en fysisk match eller om det är en viss sorts energi beroende på vilken roll du har i laget och om du spelar med en viss enhet. Det handlar om att hitta rätt person för rätt plats. En del spelare är skickligare, men om du inte tar plats på topp sex är det inte där de ska spela. Varje spelare har sin dimension och förstår hur man ska spela med den grupp vi har, säger Barry Smith.



Djurgårdens lagkapten Linus Videll var också bedrövad efter den sjunde raka förlusten.


– Det är inget kul. Det är vi själva som har satt oss i det. Det är en alldeles för dålig start. Vi rör inte på benen, vi slår inga passningar på bladet och det är inte en spelare utan det är hela laget från start, och då blir det lätt för dem att spela hockey. Vi ger första perioden till dem. Då är det för sent att börja i andra perioden, säger Videll.


Vid 0–3 i slutet av första perioden fick Peter Holland matchstraff för att ha kastat handskarna mot Luleås Fredrik Styrman i ett gruff.


Men Djurgården kom inte riktigt in i matchen även om man kröp närmare och hade 4–5 i slutet av den tredje perioden. Luleå höll undan och gjorde 6–4 i tom kasse.


Och nu börjar det brännas runt coachen Barry Smith.


– Vi har fullt förtroende för honom. Idag är det inget som har med Barry att göra. Han höll ett grymt tal innan matchen och jag tror att alla kände sig sjukt taggade. Sedan vet jag inte vad som hände. Det är inget med Barry att göra, utan det är med oss att göra. Jag vet inte vad som händer, säger Djurgårdskaptenen Linus Videll.


Barry Smith säger att han kanske blev för känslosam i sitt tal till er?


– Jag fick en jäkligt skön känsla av det. Alltså jag själv. Det var vid klockan fem han hade det så det var inte precis innan matchen. Jag fick jätteskön känsla. Ett grymt tal. Det var nog det bästa talet jag har hört en coach hålla. Det är surt att vi inte kan göra en bättre start, säger Videll.


Djurgården har sju raka förluster inför måstematchen borta mot Timrå på lördag.


– Jag sa det efter förra matchen i Karlstad också (4–5-förlust). Ofta när det är så här tungt krävs det något extra för att vinna. Det visade vi inte idag. Det krävs en jäkla laginsats där alla ger allt i varje byte, bra målvaktsinsats, kan vara något skitmål också, men en fläckfri insats i 60 minuter, säger Linus Videll.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)