HockeyNews
PLUS

Efter hårda knytnävsslagen – DIF-spelaren anmäls till disciplinnämnden

(20882) Peter Holland/Djurgården
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 15 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens stjärnvärvning Peter Holland drog på sig ett matchstraff när han utan handskar sänkte Luleåbacken Fredrik Styrman med knytnävsslag.

Styrman hamnade på sjukhus i Stockholm. Nu anmäls Holland till disciplinnämnden.


Det var med en sekund kvar av den första perioden som Djurgårdens nya förstecenter Peter Holland hamnade i gruff med Luleåbacken Fredrik Styrman.


LÄS MERMatchstraff för Djurgårdsstjärnan – Luleåbacken förd till sjukhus


Djurgården låg i det läget under, 0–3, och hade ett powerplay med möjlighet att ta sig tillbaka in i matchen mot Luleå.


Men då rann det över för Peter Holland.



Medan Styrman behöll sina handskar på slängde Holland sina och matade in slag mot Luleåbacken, som med en historik av hjärnskakningar, behövde skickas till sjukhus för kontroll och vård.


LÄS MERDjurgårdskaptenen efter sjunde raka förlusten: "Förtroende för Barry"


Peter Holland fick matchstraff för händelsen och Fredrik Styrman klarade sig undan med en tvåminutersutvisning för roughing.


På fredagsmorgonenen meddelade SHL på sin hemsida att Holland blivit anmäld till disciplinnämnden och riskerar avstängning för sitt tilltag.


I sin anmälan skriver situationsrummet på SHL.se:


”Det återstår en sekund av första perioden och målvakten blockerar pucken i Luleås försvarszon. Luleåspelaren nr 2 Fredrik Styrman delar ut en crosschecking i sidan på Djurgårdspelaren nr 67 Peter Holland som kastar av sig båda sina handskar. Holland rycker av hjälmen på Styrman och delar ut ett slag över huvudet och byter sedan hand och slår ett hårt slag rakt i ansiktet på Styrman. Holland slår Styrman mot huvudet när Styrman är på väg ner på isen och när Styrman ligger på isen så utdelar Holland ytterligare ett slag”:


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)