HockeyNews
PLUS

Matchstraff för Djurgårdsstjärnan – Luleåbacken förd till sjukhus

(20878) Peter Holland
Bildbyrån

Publicerad: 14 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens stjärncenter Peter Holland kastade handskarna i 0–3-underläge och powerplaychans mot Luleå.

Med knytnävarna träffade han Luleåbacken Fredrik Styrman i huvudet. Och det gick illa.

– Han fick två ordentliga smällar i skallen, men jag kan inte göra något läkaruttalande. Han är på sjukhus nu så det får komma därifrån, säger Luleås assisterande coach Henrik Stridh.

Djurgården är i kris efter sex raka förluster och man hoppades kunna ta sig tillbaka på vinnarspåret mot Luleå hemma på Hovet. Men första perioden var inte ett steg i rätt riktning. Luleå ledde med 3-0 och nya stjärnan Peter Holland drog på sig ett matchstraff. 

Det var i numerärt överläge i slutet av första perioden som Djurgården försökte forcera in pucken innan periodpausen när Peter Holland och Fredrik Styrman hamnade i ett gruff. 

Holland släppte handskarna men det gjorde inte Styrman som fick smaka på flera slag från kanadensaren. Det hela slutade med att Holland fick fem minuter för fighting och ett matchstraff medan Styrman fick två minuter för roughing. Styrman fortsatte sen inte matchen efter smällarna han fick från Holland.

– Han är på sjukhus nu. Det gick inget bra. Han fick sig en ordentlig genomkörare. Det var allt annat än snyggt tycker jag och jag har sett videon. Visst, man kan ha känslor, men det där var i mina ögon inte okej på några sätt. Inte okej, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh irriterat efter Luleås 6–4-seger på Hovet.

Djurgården fick efter Hollands matchstraff spela fyra mot tre mot Luleå. Det gillade inte Luleå heller.

– Styrman står ju bara där. Djurgårdens spelare startar det. Då ska han ha en tvåa. Han drar av hjälmen på Styrman, då ska han ha en tvåa. Han ger honom ordentligt med pisk. Då ska han ha en femma. Det ska åtminstone vara fem minuter plus två minuter. Då innebär det att det inte ska vara ett fyra mot tre-spel för Djurgården. Han tar bort en av våra spelare plus att han ökar deras chanser att göra ett mål. Det tycker inte vi var okej. Och domarna har sagt att det blev fel och det får man acceptera ibland. Men just där och då var det frustrerande, säger Stridh.


Luleås assisterande coach Henrik Stridh, och Djurgårdens huvudtränare Barry Smith på presskonferensen på Hovet. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.


– Sedan är det ännu mer frustrerande att Fredrik inte kan fullfölja matchen. Nu får vi hoppas att hälsan blir bättre.


Djurgårdscoachen Barry Smith säger sig inte ha sett vad som hände i slagsmålet mellan Peter Holland och Fredrik Styrman.


– Jag såg inte och har inte tittat på videon. Jag vet att han var frustrerad. Vi var alla frustrerade i den första perioden. Jag står inte bakom slagsmål, men jag vet inte vad som hände eller hur, sorry, säger Smith.


Han är er förstecenter som ska ersätta Jacob Josefson och så gör han så här?


– Glömt inte att nordamerikaner ibland glömmer och förstår inte olika regelsituationer och vad som händer om du kastar handskarna. Det är hans situation, säger Barry Smith.


Djurgården ligger sist i SHL efter tio spelade matcher, har sju raka förluster och bara fem poäng.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)