Luleå ser över backsidan och letar förstärkning: "Håller ögonen öppna"


14 oktober 2021

Luleå har sex ordinarie backar för närvarande.

Därför är det aktuellt med en värvning.Med Pontus Själin på skadelistan till mitten av november och med Daniel Sondell borta på grund av en hjärnskakning håller Luleås sportsliga ledning utkik efter tänkbara förstärkningar.


Sondell kan komma att göra comeback nästa vecka efter en hjärnskakning, men det utesluter inte att Luleå tar in en back till.


– Det är väl inte omöjligt. Vi håller ögonen öppna ändå om det dyker upp rätt. Men det är inte den här stressen. Vi hade gärna fått någon direkt när vi hade (Oscar) Engsund också borta (avstängd). Men det blir inte något förhastat i alla fall, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Finns det gott om backar tillgängliga?


– Det är ganska tunt på marknaden skulle jag säga.


LÄS MERNytt skadebesked från Luleå – som väntas få stort stöd mot Djurgården


Det kanske beror på vilken plånbok man har?


– Haha, så kan det ju vara, säger Engman och skrattar bort lediga finländska toppbackar som Sami Lepistö och Mikko Lehtonen.


Luleå hoppas att backen Daniel Sondell kan göra comeback nästa vecka efter en hjärnskakning. Foto: Bildbyrån.


– Däremot börjar det väl snart att komma ut fler. Det brukar bli så. I början har nästan alla ett lag, men det brukar röra på sig efter någon månad, säger Ulf Engman.


Det kan vara backar som har börjat i andra ligor, men av olika anledningar hamnat snett.


– Det brukar bli överallt. Även att det börjar röra sig från SHL-lag när det inte riktigt har fungerat. Det kommer igång eller brukar göra det om någon vecka.


Luleå har sedan tidigare visat intresse för Djurgårdsbacken Tobias Ekberg, som har varit petad från de senaste tre SHL-matcherna och som igår bröt kontraktet med klubben för spel i Leksand.


Luleås intresse var då Ekberg lämnade Malmö och sedan valde Djurgården.


– Jo, vi hade lite grann att vi kollade på honom. Det stämmer, säger Engman om en värvning som inte blev av.