Nytt skadebesked från Luleå – som väntas få stort stöd mot Djurgården


13 oktober 2021

En knäskada stoppar Luleåbacken Pontus Själin från spel mot Djurgården i Stockholm – där Luleå väntas få ett stort stöd på Hovet.

Nu kommer besked om hur många matcher Själin kommer att missa.Luleå reser till Stockholm efter det sena avgörandet mot Växjö som gav en 3–2-seger.


Luleå har fortfarande två backar på skadelistan: Pontus Själin (knäskada) och Daniel Sondell (hjärnskakning).


– Pontus kommer att vara borta troligen fram till uppehållet i november. Men Sondell är dag för dag och vi hoppas att han ska vara tillbaka relativt snart. Han är inte med imorgon, men vi hoppas att han kan vara tillbaka nästa vecka, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Luleåbacken Pontus Själin väntas bli borta till den 18 november. Foto: Bildbyrån.


Det innebär att Pontus Själin, precis som den finländske centern Juhani Tyrväinen, kommer att missa de nio kommande SHL-matcherna för Luleå.


Daniel Sondell missar två matcher till enligt prognosen.


– Man vet aldrig med hjärnskakningar, det är alltid svårt att veta säkert, men det är förhoppningen i alla fall, säger Ulf Engman och tillägger:


LÄS MERSHL-klubbar jagar förstärkning – här är tio lediga namn på marknaden


– Oscar Engsund var tillbaka senast och spelade så det har lättet lite grann. Nu har vi sex ordinarie backar som är friska och hela.


I och med att Juhani Tyrväinen är borta i en månad blir det en lucka på centersidan. Men Luleå har lösningar.


– Forwards har vi ganska brett med. Det är tufft avbräck naturligtvis i och med att han driver mycket spelare och är en jätteviktig spelare för oss. Det är en tuff skada, men skador händer, det får man lite grann räkna med under en säsong, säger Ulf Engman.


Mot Djurgården blir Carl Mattsson center.


– Och så har vi Linus Fröberg, Pontus Andreasson och Jonas Berglund som kommer att vara centrar. (Konstantin) Komarek brukar också vara center, så centrar finns det.


LÄS MERSkellefteå förlänger med JVM-aktuella backen – så långt är kontraktet


Luleå kan räkna med ett röststarkt stöd på Hovet med minst 300 supportrar på läktarna.


– Ja, jag har hört det. Det ska bli kul. Det är utsålt på den sektion som är avsatt för Luleåfansen, så det blir riktigt roligt, säger vice GM Ulf Engman.


Både han och general managern Stefan Nilsson ska se Djurgårdsmatchen på plats.


– Vi har faktiskt styrelsemöte i Stockholm imorgon så både jag och ”Skuggan” och hela styrelsen och en del andra från kansliet så det är många som ska till Hovet, säger Engman.