HockeyNews
PLUS

31-åringen återvänder till SHL: "Den bästa målvakten på marknaden just nu"

(20745) Dominik Furch
Bildbyrån

Publicerad: 3 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Dominik Furch är klar för spel i Färjestad.

I dag presenterade klubben den 31-årige burväktaren.

– En möjlighet dök upp, och efter att vi värderat situationen så bestämde vi oss att gå för Dominik, säger FBK:s general manager Peter Jakobsson i ett pressmeddelande.

Färjestad klev in i säsongen med Henrik Haukeland och Jesper Eliasson som målvaktspar men nu väljer klubbledningen att förstärka den lagdelen ytterligare.

I dag presenterades Dominik Furch som klubbens senaste nyförvärv.

I september avslöjade Sport–Expressen att Furch blivit utbjuden till svenska klubbar och sista tiden har både Värmlands Folkblad och Sportbladet rapporterat att den tjeckiske burväktaren varit nära spel i FBK.

– Diskussionen har varit igång under lång tid. Vi känner att vi behöver stärka upp målvaktssidan då vi har som mål att vara med och spela länge i vår. Möjligheten att få loss Dominik dök upp och efter att ha värderat situationen valde vi att gå på det spåret. Det är den bäste målvakten som är på marknaden just nu, säger Peter Jakobsson i pressmeddelandet.

LÄS MER: Dubbla turer till Nordamerika för att scouta spelare

Nu pekar det mesta på att Jesper Eliasson kommer att lånas ut.

– Jag kommer sätta mig ner med Jesper under veckan för att hitta bästa lösningen. Han hade en strulig säsong i fjol där han fick sina minuter i Salzburg, men han behöver spela och spela mycket mer än det vi i dagsläget kan erbjuda – med eller utan Dominik Furch. Kan låta hårt, men vi bedriver idrott på den högsta nationella nivån och där är inte allt bomull, säger Jakobsson.

19/20 spelade Furch för Örebro i SHL och i fjol spelade han för Dinamo Minsk i KHL.

I år har han startat säsongen hemma i Tjeckien och spelat sex matcher för HC Plzen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)