HV71 vill värva ersättare till JVM-spelaren: "Just nu funderar vi på..."


10 september 2021

JÖNKÖPING. HV71 är snudd på skadefritt.

Men sportchefen Johan Hult har börjat spana efter en ersättare till forwarden Oskar Olausson, som flyttat till Nordamerika.


Femfaldiga svenska mästarna HV71 är av många tippade att vinna Hockeyallsvenskan och är favoriter till att erövra SHL-biljetten till nästa säsong.


HV har ett starkt lag på papperet. Och starkare kan det bli.


Det är aktuellt med ytterligare en forwardsförstärkning.


– Vi håller koll. Oskar Olausson försvann sent för oss, vilket var tråkigt. Vi hade gärna velat ha Oskar här, men vi vet hur det fungerar, säger HV71:s sportchef Johan Hult när HockeyNews.se träffar honom på hans kontor i Husqvarna Garden.


JVM-forwarden skrev på ett NHL-kontrakt med Colorado efter att ha blivit draftad i förstarundan i juli och ska den här säsongen spela för Barrie i en av de kanadensiska juniorligorna (OHL).


HV71 har vunnit mot SHL-motstånd (Linköping) på försäsongen, men även förlorat mot allsvenskt motstånd (Västervik) och vet om att det blir en tuff, lång och knepig väg tillbaka till SHL.


Johan Hult håller ett öga på marknaden för att om möjligt få in en forward till.


– Den fördel som vi kanske känner är att vi har fått några matcher på oss att kanske se vad vi behöver. Vad skulle vi vilja få in? Samtidigt som vi definitivt inte känner någon panik med 13 hela forwards. Då sitter vi rätt bra och kan värdera vad som finns där ute för att se vad som kanske skulle komplettera oss bäst, säger Hult.


JVM-forwarden Oskar Olausson har lämnat HV71 och klubben har börjat fundera på att hitta en stark forward som ersättare. Foto: Bildbyrån.


Så vilken typ av forward är det ni söker?


– Just nu funderar vi på om vi kanske skulle behöva lite mer tyngd på forwardssidan. Jag tycker att vi har en snabbhet där ute, som är fantastiskt rolig att se, både på träning och på match. En intensitet. Men möjligtvis att vi kunde addera lite tyngd, säger Hult.


– Någon som är stark runt sargerna, stark framför kassen. Möjligtvis. Men just nu är det en ganska begränsad marknad. Vi har ingen stress där.


KHL och ligorna i Finland och Schweiz har startat och fler ligor ligger i startgroparna. Där kan det dyka upp någon ledig spelare.


– Det kan vara någon som får lite för lite istid någonstans eller någon som känner att det inte var ett rätt val där han är och vill röra på sig. De möjligheterna finns också, säger Johan Hult.


– Möjligtvis kan det vara någon i Nordamerika efter camperna, att det kan hända något. Generellt brukar det inte hända jättemycket, säger Hult.

LÄS MERStor osäkerhet runt HV71-stjärnans comeback: "Det blir en bonus"


HV71 har tränat tungt måndag till torsdag den här veckan och har ledigt på fredagen. Skadeläget är under kontroll och den trio spelare som var skadade förra veckan, centern Tyler Vesel och forwardarna Jesper Kokkonen och Christoffer Törngren, är nu friska och hela.


– Alla tre har varit på is och kör fullt den här veckan, vilket har varit roligt. Vi har haft som alla andra säkert den här tiden på året att det dyker upp lite enstaka förkylningar på spelare som missat några pass. Men vi har inga skador, säger HV71:s sportchef.


Nästa träningsmatch för HV är på onsdag mot Smålandsrivalen Tingsryd.


– Vi räknar med att Vesel, Törngren och Kokkonen kan spela. Nu spelar vi onsdag och lördag och så har vi genrepet mot (BIK) Karlskoga på tisdag veckan efter. Tre matcher kvar med full trupp, det är klart att det hade varit skönt, säger Johan Hult.


David Ullström är på en lång rehabilitering efter dubbel höftoperation.


– David Ullström hanterar vi som att han blir en ren bonus. Det är viktigt att David får den tid han behöver, så det är ingenting vi kommer att sätta någon tidsram på eller räkna in honom, säger Hult.