Yrkar på fem miljoner kronor i skadestånd för tacklingen på Brynäsaren


6 september 2021

För snart fyra år sedan tacklades Brynäsforwarden Daniel Paille så illa av Mannheims Thomas Larkin att hockeykarriären tog slut.

Nu möts de i tingsrätten på svensk mark och åklagaren yrkar på dom för misshandel och över fem miljoner kronor i skadestånd.


Det var den 7 november 2017 som Adler Mannheims Thomas Larkin delade ut en så vårdslös tackling på Brynäsforwarden Daniel Paille att det var omöjligt för Paille att spela mer ishockey.


Matchen i Champions Hockey League blev den sista för Daniel Paille. Vid 33 års ålder och med en Stanley Cup-titel på meritlistan var karriären över på grund av en svår hjärnskakning och nacksmärtor.


LÄS MERCHL-smällen polisanmäls


Larkin fick matchstraff och fyra matchers avstängning, men det har blivit ett civilrättsligt mål av händelsen i Gavlerinken.


Tumult mellan Brynäs och Adler Mannheim i CHL efter Thomas Larkins tackling på Brynäsforwarden Daniel Paille. Foto: Bildbyrån.


Parterna möts för närvarande i Gävle Tingsrätt. Åklagaren har riktat ett skadeståndsanspråk mot Thomas Larkin och Adler Mannheim på fem miljoner kronor för inkomstförlust, skriver Hockeypuls.


Åklagaren Joel Teran menar också att Larkin bör dömas för misshandel för tacklingen. Försvaret, genom advokat Ulrik Smedberg, bestrider anklagelserna.


LÄS MERLarkin ber om ursäkt


Sju vittnen kommer att höras senare under den här veckan.


Ärendet kommer att pågå den här veckan och inom två veckor efter rättegången meddelas domen.