HockeyNews
PLUS

Stora framtidsbeslut för Zibanejad: "Oavsett vad som händer är det lugnt"

(20389) Zibanejad Eichel
Bildbyrån / HockeyNews.se

Publicerad: 19 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Mika Zibanejad är på väg in på sista året på sitt kontrakt med New York Rangers.

28-åringen berättar om OS-drömmarna, jakten på 50-målsgränsen och alla trejdrykten om Jack Eichel.

– Jag är trygg i den situationen jag är i så oavsett vad som händer så är det lugnt, säger Zibanejad till HockeyNews.se.


Mika Zibanejad och Artemi Panarin är hockeystjärnorna som lyser starkast på Manhattan och i höst får duon sällskap av Nils Lundkvist som ska göra ett försök att slå sig in i New York Rangers.

28-årige Zibanejad har under senaste åren utvecklats till en superstjärna i ligan och på tre säsonger har svensken levererat 199 poäng (95+104) på 195 matcher.

LÄS MER: Järnkrok om Seattle: "När det väl hände var det blandade känslor"

När säsongen 19-20 stängdes ner på grund av covid-19 låg Zibanejad på 41 mål – nio fullträffar från drömgränsen som hittills bara Håkan Loob lyckats nå bland svenskarna i NHL.

– Jag tänker inte så mycket på det egentligen. Det är klart att det vore en dröm och det vore kul att komma dit men samtidigt så stämde väldigt mycket det året och och jag missade en del matcher men förhoppningsvis får man chansen igen. Men det är inget mål eller något jag tänker på dagligen. Det är väldigt svårt att nå dit, säger Zibanejad till HockeyNews.se.

Hur ser du på dina senaste år i ligan och din utveckling?

– Det har gått framåt. Jag har känt en personlig utveckling som går åt rätt håll och sen är man aldrig nöjd med det man gjort i slutändan utan man vill alltid göra det bättre och sen handlar det om att vinna. Det har varit en besvikelse senaste åren att vi missat slutspel och att det tog slut så pass tidigt i bubblan. Så det känns kul med en ny säsong nu, säger Zibanejad.

Zibanejad och Panarin. Foto: Bildbyrån

Jack Eichels framtid har varit ett hett diskussionsämne i NHL under lång tid och det finns uppgifter som pekar på att New York Rangers är med i racet kring den unge stjärnan.

Zibanejads framtid har diskuterats i en möjlig bytesaffär men svensken har en no trejd-klausul som gör att han själv har stor påverkan på situationen.

LÄS MER: Tre Kronor plockar in kanadensare i ledarstaben inför OS

Samtidigt kliver han in på sista året på sitt gällande kontrakt och framtiden kommer att hamna på förhandlingsbordet på ett eller annat sätt.

– Sånt tänker jag inte på så mycket. Det klubben har gjort hittills har varit bra och det ultimata kvittot får vi på isen nästa säsong. Allt det där andra är mer snack än något annat och jag är trygg i den situationen jag är i så oavsett om det händer något så är det lugnt.

Se intervjun med Mika Zibanejad i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)