HockeyNews
PLUS

Tre Kronor tar in ytterligare coachhjälp inför OS – kanadensaren klar

(20383) Todd Woodcroft/Tre Kronor
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 19 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Tre Kronor uppges ta in ytterligare förstärkning i coachstaben inför OS i Peking i februari.

Kanadensaren Todd Woodcroft, som var assisterande coach I World Cup 2016, ska hjälpa landslagsledningen.


Universitetet i Vermont, där Todd Woodcroft jobbar till vardags, har gått ut med nyheten att Woodcroft ska hjälpa Tre Kronor i OS i Peking i februari 2022 och där vara assisterande coach till Johan Garpenlöv.


Tre Kronor-staben med Garpenlöv, Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom kommer till sin hjälp både före och under OS-turneringen att ha tillgång till de tidigare Detroit- och Tre Kronor-stjärnorna Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg som rådgivare i uttagning och coachning.


LÄS MERStanley Cup-mästarna blir OS-rådgivare åt Tre Kronor


Och nu ska alltså även Woodcroft ingå i Tre Kronors coachstab.


– Det är en stor är att bli inbjuden att hjälpa till att coacha i detta vinter-OS och jag uppskattar stödet från våra spelare, ledare och fysavdelningen, säger Todd Woodcroft till sitt universitets hemsida.


49-årige Woodcroft, som är huvudcoach för collegelaget University of Vermont, assisterade Rikard Grönborg vid World Cup 2016 och VM 2017 och fanns med i Juniorkronorna under JVM i Edmonton vid årsskiftet.


LÄS MERKronwall om nyckelrollen i OS-uttagningen – hyllas av NHL-spelarna


– Möjligheten att växa och lära av de bästa i världen är något jag vet kommer att betala sig för universitetets herrlag i många år då vårt internationella nätverk fortsätta att växa. Jag är mycket tacksam för den här chansen och för stödet från universitetet, säger Woodcroft.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)