HockeyNews
PLUS

Tre Kronor bekräftar – NHL-meriterade coachen klar för OS-jobb

(20385) Todd Woodcroft/Tre Kronor
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 19 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv bekräftar att den NHL-meriterade kanadensiske coachen Todd Woodcroft kommer att ingå i coachingstaben före och under OS i Peking.

– Han kommer att vara med i hela scoutingjobbbet, laguttagningar, träningar, matcher och allt sådant. Nu är gruppen färdig som ska jobba med OS, säger Garpenlöv till HockeyNews.se.


Det blir den 49-årige kanadensaren Todd Woodcroft som tar den sista platsen i Tre Kronor ledarstab i samband med OS i Peking i februari.


Woodcroft har varit med i Tre Kronors tränarteam både under World Cup 2016 och vid VM-guldet i Köln 2017.


– Han kommer att förstärka oss tränare. Han har ju varit med förut. Exakt hur vi kommer att använda honom under match kommer vi att ta här framöver, säger Johan Garpenlöv till HockeyNews.se.


Vad har Woodcroft bidragit med tidigare när han har varit med i Tre Kronor?


– Han har ett litet annat sätt att se på saker och ting. Han har en annan informationsbas där borta och han har jobbat i NHL-lag nu i Winnipeg i många år i olika roller, och är specialist på tekningar. Han bidrar med massor, menar Garpenlöv och tillägger:


Todd Woodcroft i Tre Kronor under VM i Köln 2017. Foto: Bildbyrån.


– Han bidrar också med ett annat tänk. Vi är svenskar och han är uppväxt i ett annat system så han tacklar problem på ett annat sätt och har andra sätt att se på spelet som höjer vårt samtal när vi sitter och pratar.


LÄS MERTre Kronor tar in ytterligare coachhjälp inför OS – kanadensaren klar


Och vad kan man tänka sig att hans roll blir under OS-matcherna?


– Där får vi se om han kommer att sitta uppe (på läktaren) med en mick eller om han kommer att stå på bänken. Vi får se exakt vilka förutsättningar vi får om vi har de där paddorna (läsplattorna) som man kan springa runt med på bänkarna. Jag gissar att vi kanske får göra det och då kan han bli ansvarig för det för det har han gjort där borta. Vi får se, säger Garpenlöv.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!