Djurgårdens sportchef om skadeläget: "Lite skavanker"


18 augusti 2021

STOCKHOLM. Varken Mantas Armalis eller Niklas Svedberg kunde vakta Djurgårdens mål i den första träningsmatchen mot Leksand.

Men sportchefen Joakim Eriksson tonar ner skadebekymren i klubben.På en träning förra torsdagen skadade forwarden Manuel Ågren ena knäet så illa att ena korsbandet gick av.


När Djurgården mötte Leksand och vann med 6–5 på straffar i Tegera arena i fredags saknades målvakterna Mantas Armalis och Niklas Svedberg plus forwardsduon Filip Cederqvist och Sebastian Strandberg.


Rehabtränande Strandberg hoppas på spel i Skoda Trophy i Södertälje den 25 augusti.


– Förutom Manuel (Ågren) så har någon varit sjuk i någon dag eller två och man har lite skavanker här eller där, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se om skadeläget.


LÄS MERSpelade Stanley Cup-final – stänger inte Djurgårdsdörren: "Får se vad som händer"


Någon oro för att det är lite frånvaro i augusti ska det inte vara. SHL-premiären är den 11 september.


– Det finns inga skador i övrigt i laget som är av någon långvarig eller orolig karaktär. Den här tiden på året så tränar man hårt och det uppstår en del skavanker eller smågrejer som gör att man kanske står över någon träning eller så ibland, säger Eriksson.


Djurgården letar efter forwardsförstärkning och det ska vara en toppspelare som ska in. NHL-forwarden Marcus Sörensen är ett av flera namn på önskelistan.


LÄS MERDjurgården hoppas fortfarande på Sörensen: "Ett gott Djurgårdshjärta"


Sedan gäller det att se vad som händer med forwarden William Eklund, 18, som har skrivit på för San Jose Sharks och som för närvarande är med på NHL-klubbens NHL-camp för talanger.


– Det är Manuel som har åkt på en korsbandsskada och det är en långvarig situation och det är William (Eklund) som vi har en osäkerhet kring vad det innebär att han har signerat med San Jose och vad deras plan för honom är inför nästa säsong. Den kommer att bli tydligare här inom de närmaste en till två veckorna, men just nu är den inte tydlig, säger Joakim Eriksson, som väntar på besked om även Eklund behöver ersättas på forwardssidan.