HockeyNews
PLUS

Djurgården hoppas fortfarande på Sörensen: "Ett gott Djurgårdshjärta"

(20362) Marcus Sörensen/San Jose/Tre Kronor
Bildbyrån

Publicerad: 17 augusti 2021

STOCKHOLM. Korsbandsskadan på Manuel Ågren och William Eklunds NHL-kontrakt med San Jose gör att Djurgårdens jakt på en toppforward blir mer akut.

VM- och NHL-forwarden Marcus Sörensen är kvar i bilden.


Djurgården tvingas klara sig utan forwarden Manuel Ågren på obestämd tid sedan det visat sig att han dragit av korsbandet i ena knäet under en träning dagen före första träningsmatchen mot Leksand.


Och det råder osäkerhet runt forwarden William Eklund som nyligen skrev på ett treårigt rookiekontrakt med NHL-klubben San Jose och befinner sig nu på lagets utvecklingsläger i USA.


Chansen, eller risken, finns att 18-årige Eklund blir kvar i Nordamerika under säsongen som kommer.


Djurgården letar efter minst en forward och HockeyNews.se har tidigare berättat om Stockholmsklubbens intresse för kontraktslöse Marcus Sörensen som spelade VM för Tre Kronor på försommaren.


– Det är samma sak med de flesta NHL-spelare som är etablerade där borta och som inte har kontrakt. De befinner sig i dialoger med olika NHL-klubbar och de avvaktar och utvärderar vad de får för erbjudanden och vad det innebär för roller och positioner, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.


LÄS MERDjurgården försöker locka hem VM-spelaren från NHL: "Intresserade"


Han håller en regelbunden kontakt i dessa tider med Sörensen och de känner varandra väl eftersom de har spelat tillsammans i Djurgården.


– Hur läget är nu för Marcus får du fråga honom om. Där är jag inte fullt upp uppdaterad. Jag vet att oavsett om det är Marcus eller Erik Gustafsson eller någon annan NHL-spelare med Djurgårdsanknytning så är det många som har ett gott Djurgårdshjärta och skulle de väl välja att spela i SHL nästkommande säsong så ligger vi väl till, säger Eriksson.


LÄS MERSpelade Stanley Cup-final – stänger inte Djurgårdsdörren: "Får se vad som händer"


HockeyNews.se har även berättat om att det finns en liten chans att NHL-backen Erik Gustafsson hamnar i Djurgården kommande säsong.


Frågan är nu om Marcus Sörensen får ett NHL-kontrakt som är tillräckligt bra eller om Djurgården har en chans att norpa honom för åtminstone en säsong.


– Att man ska gå från NHL till SHL är det ett ganska stort steg i dagsläget. Det är nog flera veckor bort i dagsläget i så fall, spår Joakim Eriksson.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS